Sygeplejerske: Den simple årsag til, at kvinder tisser, når de griner

Generelle nyheder

03/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Vi kan alle opleve at tisse en smule, når vi griner, men det viser sig, at der er en årsag til, hvorfor det sker. Jane Clarke forklarede præcis hvorfor det kan ske fra tid til anden.

Af og til sker det, at vi tisser lidt i bukserne - især når vi griner.

For nogle mennesker sker det mere for end andre, men det kan helt sikkert overraske en. "tisse i bukserne af grin" kommer trods alt ikke fra ingenting.

En sygeplejerske har nu delt den hidtil ukendte årsag til, hvorfor nogle kvinder tisser, når de griner. ContinenceClub's inkontinenssygeplejerske Jane Clarke har mere end to årtier med erfaring inden for området og siger, at det er mere almindeligt, end folk tror.

Jane sagde: "Nogle gange omtalt som 'fniseinkontinens', hvilket det hedder at lække, når du griner. Det kaldes teknisk set stressinkontinens. Dette sker, når der er opbygget tryk, eller stress, i maven, som presser ned i bækkenhulen."

Og hun fortsatte: "Bækkenbundsmusklerne, der understøtter bækkenorganerne og hjælper med at holde din blære lukket, er nogle gange ikke stærke nok til at modstå pludseligt kraftigt nedadgående tryk, som når du griner. Hvad der så sker er, at en smule (eller meget) urin kan lække ud af din blære."

Hvis du er en af dem, der gerne vil afhjælpe problemet, anbefaler Jane regelmæssig træning af bækkenbundsmusklerne. Det indebærer at udvikle en daglig rutine for at styrke den gruppe af muskler, der hjælper med at kontrollere og støtte din blære (bækkenbunden).

Hun tilføjede: "Den bedste måde at forebygge stressinkontinens på er at sikre, at dine bækkenbundsmuskler er gode og stærke ved at udføre regelmæssige øvelser for dem. Husk, ligesom enhver anden muskelgruppe, har bækkenbunden brug for vedvarende motion for at forblive stærk, så konsistens er nøglen."

Jane er en inkontinenssygeplejerske og ambassadør for ConfidenceClub med mere end to årtier inden for sygepleje, herunder et årti med specialisering inden for inkontinenspleje. Hun er en passioneret plejer, uddanner og aktivist for inkontinenssamfundet.

Kilde: DailyStar.