Spaghetti carbonara er en klassisk favorit til aftensmad i Danmark, men for mange italienere har danskernes tilgang til denne ret været et ømt punkt og kilde til legende forfærdelse. Den britiske stjernekok Jamie Oliver har erklæret, at det er utroligt simpelt at lave en autentisk italiensk spaghetti carbonara med blot få ingredienser, og at det kan tilberedes på omkring 15 minutter.
I en online video delte Jamie Oliver sin tilgang: "Vi skal lave spaghetti carbonara, en klassisk italiensk pastaret. Ost, bacon, hvad er der ikke at elske, ikke sandt? Men det kan være virkelig kontroversielt. Jeg vil give dig, hvad jeg synes er den mest autentiske opskrift, og du har kun brug for fem ingredienser."
Sådan laver du autentisk spaghetti carbonara på 15 minutter
Ingredienser
· 80 g guanciale (røget svinekind), røget pancetta eller røget bacon
· 300 g tørret spaghetti
· 50 g parmesanost (eller pecorino romano for en mere klassisk smag)
· Sort peber og salt
· To store æg
· Hvidløg (valgfrit)
Køkkenudstyr
· Gryde
· Pande
Instruktioner
Pasta og kød
Du begynder med at koge din pasta på italiensk vis: Tag din pasta med begge hænder, vrid den og slip den derefter ned i en gryde med kogende vand, hvor den skal sprede sig ud. Jamie Oliver sagde: "Ved at vride det vil den ikke klæbe sammen." Tilsæt en smule salt i vandet, fordi både din ost og kød vil være meget salt. Pastaen vil tage cirka otte minutter om at koge.
Hvis du laver pastaen med guanciale kød, kan du forberede det, mens pastaen koger. Fjern skindet og skær det i tykke et centimeters skiver og hak det derefter i stykker.
Derefter tager du en kold pande og tænder den på medium varme. Jamie Oliver sagde: "Grunden til, at jeg vil have den kold, er, fordi jeg vil have fedtet til at trække ud." Placer dit svinekød i panden og lad det varme op. Du kan derefter knuse dit hvidløg på et skærebræt og nemt skrælle det for at tilføje det til panden. Jamie sagde: "Når det begynder at syde, vil fedtet bare trække noget af den duft ud fra hvidløget."
Æg og ost
Mens det koger, tager du en skål og slår dit æg i den. Tilsæt cirka 20 g ost til skålen og pisk det hurtigt sammen.
Når kødet har en mørk gyldenbrun farve, fjerner du hvidløget og slukker for varmen. Placer din kogte pasta i panden med kødet sammen med lidt pastavand. Jamie Oliver sagde: "Brug vandet til at stoppe stegningen. Det vand og fedtet er det, der vil emulgere for at blive en cremet sauce."
Så er det tid til at tilsætte din ægblanding til panden og bruge pandens håndtag til konstant at vende pastaen og bevæge den rundt. Jamie Oliver sagde: "Det er fløden. Du får fløden gennem emulgering af kogevandet, fedtet og teknikken og timingen. Så simpelt som det er, er det teknisk."
Tilsæt sort peber, og din cremede autentiske italienske pasta er nu klar til servering.
Kilde: Express