Start nedtællingen: Her åbner IKEA nyt cityvarehus

Generelle nyheder

12/07/2023

Foto: IKEA Danmark presse
Foto: IKEA Danmark presse

Skrevet af J. Bøgen

Det har været længe undervejs og vil blandt andet have en tagterrasse med 250 træer og buske.

Efter flere års planlægning og forberedelse kan IKEA nu løfte sløret for, hvornår dørene til det nye og længe ventede varehus i København går op.

Cityvarehuset skal gøre IKEA tilgængelig for de mange københavnere og byder blandt andet på inspiration til københavnerhjemmet, restaurant, kaffe on the go samt udlån af el-ladcykler.

Og dørene bliver åbnet d. 16. august 2023 i hjertet af den danske hovedstad. Det skriver IKEA i en pressemeddelelse.

Københavnerne kan derfor begynde at tælle ned og glæde sig til at træde indenfor, hvor der venter inspiration til hjemmet i tre etager tilpasset københavnernes behov og ønsker til boligen.

8 år undervejs

Cityvarehuset, der har været på tegnebrættet siden 2015, er det første af sin slags i Danmark med sin centrale placering på Vesterbro i København.

"Vi har glædet os rigtig meget gennem lang tid til denne dag. Nu kan københavnerne glæde sig sammen med os. Vi er glade for at kunne give dem deres helt eget varehus og gøre IKEA oplevelsen mere tilgængelig for de mange mennesker i hovedstaden. Vi har planlagt en festlig åbningsdag og håber, at de mange københavnere har lyst til at fejre den med os," siger Mads Kristensen, Commercial Manager hos IKEA Danmark, og tilføjer:

"Bare lad bilen stå og kom til fods, på cykel eller med offentlig transport, for der er kun et meget begrænset antal parkeringspladser til biler. Vi har gjort os umage med at imødekomme københavnernes foretrukne transportformer med fx 500 cykelparkeringspladser og udlån af el-ladcykler."

Et mødested med showrooms

I cityvarehuset vil kunderne møde IKEA sortimentet i forskellige showrooms, som er designet og sammensat på baggrund af mere end 100 hjemmebesøg hos københavnere, der har åbnet deres hjem og fortalt IKEA om deres boligbehov og ønsker til hjemmet, fremtiden og hverdagen.

Men inspiration og hjælp til boligindretningen er ikke nødvendigvis den eneste årsag til at besøge det nye møbelhus. Varehuset, der er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter, får en vild taghave på toppen af bygningen med 250 hjemmehørende træer og buske, der skal bidrage til biodiversiteten i byen. Haven bliver åben for alle, fortæller Mads Kristensen.

"Det er visionen, at varehuset bliver et mødested for byens borgere, hvor de kan føle sig hjemme, blive inspireret og opleve fællesskab. Der vil både være plads til at holde kaffepause i caféen og tage på legepladsen i taghaven, hvorfra man også kan nyde udsigten over indre København," siger Mads Kristensen.