Slut efter 23 år - populær kæde erklæret konkurs

Generelle nyheder

26/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Man prøver ihærdigt at finde en køber.

Nedlukningen under coronapandemien kræver nu endnu et offer fra restaurantbranchen.

For selvom nedlukningerne efterhånden har udviklet sig til et mareridtsagtigt minde for mange af os, er der mange virksomheder, ikke mindst restauranter, der ikke har formået at genopbygge deres forretning efter de massive udfordringer under pandemien.

Og det nye offer er den populære kæde The Bagel Co, som nu altså er taget under konkursbehandling efter 23 år i Danmark.

Det fremgår af et dekret i Statstidende.

Byg-selv-bagels on the go

Kæden er kendt for deres koncept med byg-selv-bagels og startede i København i år 2000. Det voksede til en landsdækkende kæde med seks butikker rundt omkring i København, Hellerup og Aarhus - butikker som altså nu står til at lukke.

Medmindre konkursboet formår at finde en ny ejer. En opgave, som kurator, Jacob Smith, er optimistisk omkring.

"Der er allerede en gruppe potentielle købere, som vi fører samtaler med og deler informationer med. Dette inkluderer både aktører inden for restaurant-, sandwich-, burger-, og kaffeindustrien, samt passive investorer, der ikke planlægger at drive forretningen," fortæller han til Fødevarewatch.

Massive underskud

I 2021 kom The Bagel Co ud af året med et underskud på 243.000 kroner, og kæden har generelt været plaget af økonomiske udfordringer siden coronapandemien gjorde sit indtog i Danmark.

Kæden er ejet og stiftet af Birthe Guldberg Thygesen.

Ifølge Jacob Smith har kæden akkumuleret så stor en gæld under krisen, at det nu ikke længere er muligt at fortsætte virksomheden.

Til BT udtaler Birthe Guldberg Thygesen, at hun finder situationen beklagelig, men samtidig uundgåelig.

Derudover understreger hun, at man arbejder på at finde en mulig løsning, ligesom hun også lover, at hun uanset, hvad det hele ender med, vender tilbage til bagelmarkedet.