Skraldemænd nedlægger arbejdet: Her bliver der ikke hentet skrald onsdag morgen

Generelle nyheder

13/03/2024

Arkivbillede. Foto: Shutterstock
Arkivbillede. Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

De blokerer adgangen til materialegården, så der ikke er nogen skraldevogne, der kører.

Skraldemændene i Hvidovre Kommune har onsdag morgen klokken seks nedlagt arbejdet.

Det oplyser to af kommunens skraldemænd til Fagbladet 3F, ligesom skraldemændene har udsendt en fælles pressemeddelelse.

Det er længere tids utilfredshed med arbejdsmiljøet, der har ført til, at skraldemændene strejker. De fortæller, at de gennem en længere periode er blevet udsat for både chikane, mobning og hårdt arbejdspres fra en konstitueret leder.

"Det er virkelig ikke noget, vi ønsker, men vi ser ikke andre udveje. Vi elsker at arbejde for Hvidovre-borgerne, men vi elsker ikke at blive behandlet sådan her, og vi må erkende, at ledelsen og politikerne ikke ønsker at gøre noget ved det," siger en af medarbejderne, der ønsker at være anonym, til 3F.

Føler sig mobbet

Fagbladet 3F har talt med flere tidligere medarbejdere, der ligeledes ønsker at være anonyme, fordi de frygter repressalier. Udlægningen af sagen er imidlertid den samme, som fra den medarbejder, der har udtalt sig til fagbladet her til morgen.

De fortæller, at knap 40 renovationsarbejderne føler sig udsat for mobning, chikane og overvågning af lederen, der har været ansat siden september. Det skulle blandt andet være sket ved, at medarbejderne er blevet tvunget til at køre i en stor skraldevogn uden gyldigt EU-bevis, ligesom de efter eget udsagn også er blevet tvunget til at fejlsortere affald.

D. 5. marts meddelte Hvidovre Kommune, at man ville igangsætte en advokatundersøgelse af sagen, og i mellemtiden ønsker renovationsmedarbejderne, at den omdiskuterede leder bliver hjemsendt.

Det ønske blev imidlertid stemt ned under et møde i kommunens økonomiudvalg tirsdag.

Det vækker utilfredshed hos medarbejderne, der understreger, at de genoptager arbejdet, så snart han (lederen, red.) er blevet hjemsendt.

Seks måneders opråb

I en pressemeddelelse skriver skraldemændene onsdag morgen, at de har forsøgt at råbe op om et hårdt arbejdsmiljø i mere end et halvt år, og at tingene kun er blevet værre dag for dag.

"Vi har råbt op i så lang tid, og vi har klaget til alle, der kan klages til. I et halvt år er vi gået kommandovejen og har klaget til samtlige ledere i Hvidovre Kommune, herunder borgmesteren og kommunaldirektøren, men ingen lytter. Ingen tør handle," står der i pressemeddelelsen.

Hvidovre Kommunes hjemmeside bekræftes arbejdsnedlægges. Her står der videre, at de 40 medarbejdere har blokeret adgangen til materielgården, så ingen skraldevogne på nuværende tidspunkt kan køre ud for at hente affald.