Skandinavisk søvnhack går viralt: Separate dyner er et hit i udlandet

Generelle nyheder

18/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Søvneksperter er nu begyndt at rådgive folk til at få separate dyner.

Der er ikke noget mere frustrerende efter en lang dag end at komme i seng og føle sig lysvågen og kæmpe for at falde i søvn.

Det skriver Mirror

Det kan gøre det endnu mere irriterende, når din partner ved siden af ​​dig er gået ud som et lys.

Et skandinavisk søvnhack

Uanset om de snorker, tager det meste af sengen eller stjæler alle dynerne, kan det lade dig tælle endeløse får, for at forsøge at falde i søvn.

Det er ikke ualmindeligt, da det anslås, at over 30 millioner briter indrømmer at have problemer med at dele en seng, og det kan helt sikkert forårsage en vis gnidning i lagnerne.

Men nogle mennesker ved præcis, hvad de skal gøre for at få en god nattesøvn. Vi elsker vores partner, men vi elsker højst sandsynligt vores søvn bare lidt mere.

Søvnekspert Isaah Reece, driftsleder hos Winstons Beds deler et skandinavisk søvnhack, der sikrer, at du får en god nattesøvn og heller ikke føler dig frustreret over din partner.

En uforstyrret nattesøvn

Hacket, som han deler er almindeligt i Skandinavien. Nemlig det, at have to dyner per seng.

Væk er nætterne med tovtrækkeri. Du kan glide ind i søvnen, velvidende at du stadig vil have din dyne over dig om morgenen og ikke være ude i kulden.

Det kan også hjælpe med temperaturreguleringer – da det heller ikke er ualmindeligt, at par er uenige om den perfekte sovetemperatur.

Han forklarede: "At få en uforstyrret nattesøvn kan være svært, når du deler seng med din partner hver nat. At have separate dyner betyder, at du kan styre din egen temperatur uden at bekymre dig om at give din partner for meget ubehag. Og for nogle har du måske andre komfortniveauer end din partner. At behandle de to sider af sengen som separate zoner betyder, at du endda kan finde en lynlås- og linkmadras, som kombinerer to forskellige fasthedsniveauer, så du både får din optimale komfort – og sørger for, at du holder dig til dine egne sider!"

To zoner

At få nok søvn er vigtigt, ikke kun for vores koncentration og ydeevne, men friktion med din partner natten før kan efterlade en sur smag næste dag.

"Og ikke kun varer belastningen hele natten, men virkningerne af dårlig søvn kan strække sig ind i dit daglige liv. Mangel på kvalitetssøvn kan føre til en stigning i humørsvingninger og mentale helbredssymptomer." Fortæller Isaah og tilføjer:

"Dette kan have en negativ indvirkning på dit forhold, da uenigheder er mere sandsynlige. Lavere søvnniveauer er også forbundet med at miste fokus let. Ingen vil tro, de ikke bliver lyttet til i deres forhold, men at finde energien til at være opmærksom efter en dårlig nattesøvn kan være for meget."