Behandler du din bil ordentligt? Sådan sparer du flere tusinde kroner på din bil

Generelle nyheder

29/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

En velplejet bil kan holde meget længere end andre biler

Billeasingselskabet LeaseLoco har givet chauffører tips til, hvordan de kan forlænge levetiden på deres nuværende bil.

Eftersom brugte biler fortsætter med at stige i pris, og inflationskrisen, der stadig påvirker os alle, planlægger flere at beholde deres nuværende bil længere end normalt ifølge Express.

Ifølge European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA) var gennemsnitsbilen i Storbritannien i 2022 10 år gammel, en stigning på 1,6 år sammenlignet med 2020-tallene.

Ordentlig vedligholdelse

Men mens det at eje en bil i længere tid kan spare en bilejere penge hos forhandleren, kan det koste betydeligt mere på værkstedet, hvis karetten ikke bliver passet ordentligt.

Hvis en benzindrevet bil er velholdt, kan den tilbagelægge over 300.000 kilometer, før den trænger til den helt store overhaling, mens diesel og elbiler i stand til at køre endnu længere.

For det første anbefalede LeaseLoco-eksperter, at alle bilister har en mekaniker med et godt omdømme, som både er i stand til at reparere og vedligeholde bilen godt og også give dem råd om kørevaner og brændstoføkonomi.

Mekanikeren er bilens bedste ven

Virksomheden tilføjede, at en god mekaniker også vil være i stand til at holde sig til køretøjets vedligeholdelsesplan, hvilket kan hjælpe med at forhindre uventede problemer i at udvikle sig.

Mens væskeniveauer og dæktryk bør kontrolleres ofte, bør hvert køretøj have fuld service hver 12. måned eller 18.000 kilometer, alt efter hvad der kommer først.

Derudover fremhævede LeaseLoco også vigtigheden af ​​at rense motorens brændstofsystem for snavs og forurenende stoffer, som kunne øge temperaturen, mens køretøjet kører.

Den bedste måde at sikre sig, at brændstofsystemet er rent, er at bruge et brændstofsystemrensemiddel, et additiv, som kan hældes i tanken, når der fyldes op på tankstationen.

Brug de rigtige midler

Det er dog vigtigt at sikre sig, at det rengøringsmiddel, der bruges i køretøjet, er beregnet til en benzin- eller dieselmodel. Selvom det er usandsynligt, at det vil forårsage skade, er der en reel risiko for, at det ikke vil virke på grund af de forskellige formler for de to brændstoffer, hvis du vælger den forkerte.

Endelig tilføjede LeaseLoco-eksperterne, at chauffører aldrig bør ignorere små fejl såsom usædvanlige lyde, lugte eller følinger, som kan udvikle sig til dyre problemer.

Da en bilist bruger mest tid bag rattet i deres køretøj, forklarede virksomheden, at de nemt skulle kunne bemærke små problemer.

Når det er opdaget, bør chaufføren konsultere producenten eller mekanikeren om fejlen for at identificere årsagen og hurtigt reparere den.