Kvinde forsøger at stoppe lastbilchauffører i at parkere ulovligt foran hendes hus: Så får hun selv en bøde

Udland

29/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Kvinden er desperat efter i årevis at have levet uden sollys på grund af de store bilers ulovlige parkering

En kvinde sagde, at hun modtog en bøde efter at have parkeret uden for sit hjem i et forsøg på at forhindre lastbilchauffører i at parkere deres biler ulovligt udenfor hendes hus.

Det skriver Mirror

Sarah Pitt, 56, bor i et 400 år gammelt sommerhus i Belper, Derbyshire, og foran hendes hjem er der enkelte gule streger, hvilket betyder, at det er ulovligt for bilister at parkere mellem klokken 9 og 19. Men disse regler ignoreres angiveligt af mange, som parkerer der i timevis uden straf, rapporterer Derbyshire Live.

Klaustrofobisk og blokere sollys

Hun sagde, at hun har kæmpet Derbyshire County Council i over et år for at få installeret nye skilte eller malet dobbelte gule linjer for at forhindre lastbiler i at parkere ulovligt der.

I sidste uge besluttede fru Pitt i protest at parkere sin egen bil uden for sit hus for at forhindre større køretøjer i at holde der - men en trafikbetjent dukkede op 10 minutter senere og gave hende en parkeringsbøde.

Hun sagde: "Det er så klaustrofobisk med de store maskiner lige foran mit køkkenvindue, de lukker alt lys ude. Det er blevet et elendigt sted at bo, og det er en skam. Hvis chaufførerne stoppede i fem eller 10 minutter, ville det være fint. Men jeg ved ikke, om det bliver fem minutter eller fem timer. Jeg har fået nok. Jeg har gjort alt, hvad jeg kan, bortset fra at flytte ud. Og ingen ville have lyst til at købe det her hus lige nu, på grund af dette."

Kvinden flyttede ind i den maleriske ejendom fra 1600-tallet for næsten fem år siden og sagde, at husets nærhed til vejen på grund af den tynde fortov ikke generede hende. Ofte stopper folk for at se på og tage billeder af huset på grund af dets alder og historiske appel.

Lytter ikke altid til hende

Før pandemien var parkeringsproblemer sjældent et problem, sagde hun - men siden, med en stigning i hjemmeleveringer, er de gradvist blevet værre, til det punkt, at fru Pitt siger, at det kan være et dagligt problem. Hun fortæller om forskellige nylige tidspunkter, hvor store lastbiler har parkeret i lange perioder udenfor og helt blokeret for sollys.

Fru Pitt arbejder hjemmefra og sagde, at spørgsmålet om, at lastbiler parkerer uden for hendes sommerhus, betyder, at hun ofte efterlades i mørke.

Hun sagde, at hun nogle gange bliver frustreret og går på arbejde i byen, mens hun ved andre lejligheder konfronterer lastbilchaufførerne selv for at rådgive dem om, at det er ulovligt at parkere der, og beder dem flytte til den anden side af gaden.

Hun sagde, at nogle gange bliver der lyttet til hendes anmodninger, men nogle gange føler hun sig utilpas, da ikke alle er venlige mod hende.

Ender med bøde på trods af hjælp udefra

I et forsøg på at hjælpe udførte en ingeniør fra kommunen sin egen inspektion på gaden og fandt ud af, at de enkelte gule parkeringsrestriktioner faktisk var ugyldige på grund af det faktum, at skiltene, der advarede om restriktionerne på fru Pitts side af gaden, var i alt 72 m fra hinanden. - mere end regulativet 60m.

Fru Pitt blev informeret via e-mail om, at derfor kunne hun - og andre - faktisk lovligt parkere der, fordi de gule linjer ikke kunne håndhæves.

Det var på dette tidspunkt, at hun parkerede sin egen bil - som hun normalt parkerer et andet sted i nærheden på grund af restriktionerne - foran sit hjem og troede, at det kunne løse problemet midlertidigt ved at forhindre andre i at parkere der.

Ti minutter efter, hun var gået indenfor, så hun en parkeringsvagt, der gav hende en bøde.

Rasende viste hun ham beviser fra sin e-mail-samtale med amtsrådet på, at hun havde fået at vide, at hun kunne parkere der.

Vagtchefen talte 35 m mellem skiltene i skridt og valgte alligevel at udstede bøden.

Desperat efter hjælp

Hun får ikke længere svar fra trafik- og sikkerhedsingeniøren, og hun er blevet informeret af rådet om, at hun bliver nødt til at anke bøden lovligt gennem officielle processer.

I mellemtiden venter hun stadig på, at der bliver sat et nyt skilt op på hendes side af vejen for at gøre linjerne retsgyldige igen.

Trafik- og sikkerhedsingeniøren sagde, at skiltet ville blive anmodet om, da han første gang hentede hendes forespørgsel for måneder siden, men tilføjede, at det på grund af penge- og ressourceproblemer "kan tage lang tid".

Sarah frygter, at dette skilt alligevel bare vil blive ignoreret, eller at mangel på trafikbetjente ville betyde, at lovovertrædere alligevel slipper ustraffet, og at intet ville ændre sig.

Hun vil hellere have en tilladelse til sig selv eller se dobbelte gule linjer malet, men har fået at vide, at dobbelte gule linjer ikke ville gøre det ulovlige at parkere mellem kl. 9 og 19.

En talsmand for Derbyshire County Council sagde: "Vi er opmærksomme på de parkeringsproblemer, som fru Pitt har rejst, og vores team arbejder hårdt på at løse dem. Vi vil opfordre hende til at kontakte vores parkeringshåndhævelsesteam med hendes bekymringer, så vi kan identificere problemet og annullere enhver meddelelse om bøder eller hjælpe med enhver appel, efter behov."