Problemer med sikkerheden: Du bør slette disse tre apps fra din telefon

Generelle nyheder

05/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

De tre apps er downloaded over to millioner gange

En ny Android-advarsel er blevet udsendt denne uge med sikkerhedseksperter, der advarer brugere om at tjekke deres enheder for flere apps.

Det skriver Express 

Android-telefonbrugere er blevet ramt af endnu en bekymrende advarsel, der kan efterlade personlige detaljer i hænderne på hackere.

Sikkerhedseksperter ved Synopsys Cybersecurity Research Center (CyRC) har opdaget tre populære applikationer, der ser ud til at have en alvorlig fejl, som kunne give online-skurke mulighed for at få fuld adgang til vitale data såsom brugernavne og adgangskoder.

Kan nemt hackes

De tre apps, som det drejer sig om er alle tilgængelige via Google Play Butik.

De er på nuværende tidspunkt blevet downloadet over to millioner gange, hvorfor denne seneste nyhed er så alvorlig.

Al software inkluderet der er brugt i de potentielt farlige apps giver mulighed for at omdanne Android-telefoner til fjerntastaturer eller en mus til pc'er.

Det er så praktisk funktionelt, hvorfor applikationerne har vist sig at være så populære.

CyRC siger dog, at deres forskning har afsløret svage eller manglende autentificeringsmekanismer og kommunikationssårbarheder i alle tre apps.

Det betyder, at de kan være nemme at udnytte for hackere, der derefter kan bruge apps til at afkode tastetryk og se præcis, hvad folk indtaster, såsom adgangskoder, på deres pc'er.

Disse tre apps

Det er en ret skræmmende fejl, og her er den fulde liste over berørte apps

• Telepad versioner 1.0.7 og tidligere

• PC Keyboard versioner 30 og tidligere

• Lazy Mouse versioner 2.0.1 og tidligere


Selvom udviklerne ikke ser ud til at have med vilje at have udgivet noget ondsindet, forbliver programmerne sårbare, selvom de er blevet advaret om problemerne.

CyRC har bekræftet, at det har rakt ud til skaberne af apps flere gange, men har ikke modtaget et svar.

Det ser ud til, at alle tre applikationer forbliver meget udbredte, men de er hverken vedligeholdes eller understøttes, og åbenbart var sikkerhed ikke en faktor, da disse applikationer blev udviklet.

Hvis du tror, ​​du har dem på din Android-telefon og er bekymret over manglen på sikkerhed, anbefaler CyRC, at du fjerner dem med det samme.