Pensionist irriteret over støjen fra medpatients respirator: Gjorde noget helt forfærdeligt

Udland

04/12/22 | 12:38

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Både politiet og anklagemyndigheden i Mannheim i Tyskland, har i en udtalelse bekræftet at en kvinde er mistænkt. Hun skulle angiveligt have slukket for en 79-årig medpatients respirator. Og ikke bare en gang, men hele to. 

Det skriver Dagens

Ifølge rapporter skulle pensionisten have slukket respiratoren den 29. November med den begrundelse at hun følte sig forstyrret af støjen. 

Den 79-årige medpatient som hun slukkede respiratoren på, var afhængig af at få luft og derfor måtte flere ansætte skynde sig til undsætning, for at tænde den igen, 

Gjorde det igen

Derefter blev det gjort klart for pensionisten, at hun ikke skulle røre ved udstyret igen. Men det valgte kvinden at overhøre eller ignorere. 

Allerede en time senere skete det igen, at personale blev tilkaldt fordi, der var blevet slukket for patientens respirator. Det menes at pensionisten har slukket for den igen. 

Denne gang måtte den 79-årige genoplive af hospitalets personale. Kort derefter befandt patienten sig på intensivafdelingen, men beskrives i dag, som at være uden for livsfare. 

Nu er pensionisten blevet anholdt for at have slukket respiratoren og mistænkt for forsøg på manddrab. 

Forsøg på manddrab

Pensionisten er blevet fængslet forud for en eventuel retssag. Hvis hus findes skyldig i forsøg på manddrab, kan hun blive idømt mange år bag tremmer. 

Der er dog stadig gang i efterforskningen for at finde ud af, om der skulle være blevet begået flere forbrydelser. 

Ifølge politiet skulle den 72-åriges motiv have været larmen, som maskinen lavede. Det vil efterforskningen muligvis kunne kaste mere lys over.