Op til 10 centimeter: Sne på vej til Danmark

Generelle nyheder

02/03/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Nogen har glemt at fortælle vejret, at det er blevet forår ...

Det kan godt være, at vi rent kalendermæssigt har ramt den første forårsmåned i 2023, men vejrguderne har tydeligvis ikke fået det memo.

Nuvel, vejret i dag har været fint, og fredag bliver ganske pæn med op til 10 graders varme, men efter et par dage med sol og lune dagstimer, ændrer vejret sig markant.

Faktisk kommer temperaturerne til at falde i en sådan grad, at vi med stor chance kan se frem til et snedækket Danmark nok en gang.

Det skriver TV 2 VEJR.

Her kan der komme sne

Sammen med de faldende temperaturer, får vi også "fornøjelsen" af mere blæst, men det er fra starten af næste uge, vi sandsynligvis skal finde vintertøjet frem igen, hvis det er blevet pakket væk.

I løbet af lørdagen vil Danmark nemlig blive ramt af en koldfront, der byder på udbredt nattefrost. Allerede i weekenden kan visse dele af landet også blive ramt af sporadiske snebyger, men det er tirsdag, vi for alvor skal holde øje med.

Her vil et større lavtrykssystem nemlig lægge turen forbi vores lille land, og da vi ligger i koldluften, vil det altså med stor sandsynlighed bringe hvidt fra oven med sig.

Faktisk vurderer TV 2, at store dele af landet kan ende med at få over 10 centimeter sne, hvis prognoserne holder.

Det skal dog siges, at prognoserne stadig er meget usikre, og derfor er det hverken sikkert, at Danmark bliver ramt af snevejr, og hvis vi bliver ramt, er det usikkert, hvornår vi får et vinterlandskab i marts.