Far bryder i gråd, da han opdager, hvem hans nyredoner er

Generelle nyheder

02/03/2023

Screenshot: TikTok @delayne_i
Screenshot: TikTok @delayne_i

Skrevet af Emil B.

En far manglede en nyre og havde virkelig ikke regnet med, at en af hans nære var den person, der ville donere nyren til ham.

Den brutale nyresygdom

John Ivanoski blev diagnosiceret med IgA nefropati, der er en type nyresygdom. I fire til fem timer om dagen skulle han sidde i dialyse. Hans datter, Delayne, var knust over at se sin far på denne måde og se hans fars livskvalitet falde på grund af sygdommen.

Og selvom hun ytrede et ønske over at donere sin nyre til ham, ønskede faren ikke, at hun skulle gøre det. Han var bange for, at datteren selv skulle lide af ugunstige helbredsproblemer senere i livet, hvis hun kun havde en nyre.

I forvejen havde han mistet sin 16-årige søn til den forfærdelige sygdom, neuroblastom, og han ville ikke have, at Delayne skulle stå i samme situation.

Dybfølt ønske om at hjælpe ham

Men den 25-årige datter ville ikke bare læne sig tilbage og intet gøre, mens hans far ventede og ventede på at modtage den nye nyre.

Hun har selv fortalt ABC-news, hvordan: "Han elsker at gå ture med sin hund og løbe med min hund, og han vil gerne gøre alle disse ting, men nu er han koblet til en maskine," sagde hun og tilføjede med et suk: "Jeg tror ikke, det er nogen måde, nogen skal leve på."

Derfor besluttede hun sig at ville donere en nyre til ham: "Jeg tænkte: Jeg vil gøre det. Jeg er ligeglad med, hvor sur han bliver på mig. Jeg er ligeglad med, om han sparker mig ud af huset eller hader mig eller ikke siger et ord til mig i resten af ​​mit liv. I det mindste vil han leve et godt liv og ikke være forbundet til en maskine."

På grund af hans modvilje over at få hjælp af hende forblev hun anonym under hele operationen. Men efter operationen var det ikke længere muligt at holde det anonymt.

Da han så sin datter, blev han derfor vred, men siden ændrede hans holdning sig, og nu ville han ikke ændre noget.

Og med hensyn til Delayne har hun ikke nogen øget risiko for nyreproblemer end resten af beolkning i sit liv.