Når virkelighed overgår fantasi: Familie hævder, at familimedlem blev levende begravet

Generelle nyheder

18/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Familien til Rosangela Almeida troede, at hun måske var bevidst i sin kiste 11 dage efter at være blevet begravet.

Den 37-årige blev erklæret død i januar 2018 efter at have lidt af septisk chok og to hjerteanfald ifølge hendes dødsattest. Hendes familie hævdede dog efterfølgende, at hun var blevet begravet i live.

Ikke blot det, men de påstod også, at hun havde været bevidst i sin kiste i op til 11 dage efterfølgende. 

Besøgende på kirkegården hørte angiveligt banken og stønnen inde fra den stentomben, hvor Almeida var blevet begravet i Riachao das Neves i det nordlige Brasilien.

Hendes familie skyndte sig til kirkegården efter rapporter om stønnen og banken fra kirkegården og gravede graven op. En person sagde: "Da jeg kom derhen lige foran graven, hørte jeg bankelyde indefra. Jeg troede, at det var børnene, der legerede rundt om på kirkegården og lavede en joke med mig. Så hørte jeg hende stønne to gange, og efter de to støn holdt hun op."

Tog kisten op igen

En foruroligende optagelse viser også, at trækisten blev taget op af graven. De siger, der var beviser på skader på hendes håndled og pande. Der var også blod inde i kisten, og sømmene på låget af kisten ser ud til at være blevet løsnet.

Som Germana de Almeida, et familiemedlem, sagde: "De øverst søm var løse. Hendes hånd havde mærker såret."

Familien tror, at disse sår ikke var der, da de havde lagt deres kære til hvile.

Personer til stede ved opgravningen hævdede også, at kroppen ikke var kold, da de undersøgte den. De hævdede, at den stadig var 'varm', hvilket ifølge dem tyder på, at Almeida ikke havde været død i lang tid.

Tragisk nok var hun ikke i live, da hendes krop blev gravet op, og det er ikke klart, om hun stadig var i live, da hun blev begravet.

Ikke beviser nok til at se det som sandt

En politiefterforskning i sagen konkluderede imidlertid, at beviset for stønnen og banken var 'rygter'. Dette betød, at de personer, der var involveret i opgravningen, kunne blive anklaget for at forstyrre en grav.

I Brasilien kan dette medføre en straf på op til tre år i fængsel ifølge den brasilianske straffelov.

Civilmyndigheder konkluderede efterfølgende, at hun ikke var blevet begravet i live.