Minder om efterår: Sådan bliver vejret de næste dage

Generelle nyheder

19/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Lad os bare sige, der er en god undskyldning for at blive indendørs og se EM i håndbold ...

Hvis du også går rundt og skutter dig i kulden, er du garanteret ikke den eneste.

Januar har budt på masser af frostgrader og sne, og det deler groft sagt danskerne i tre grupper:

  • De, der ikke har nogen holdning til sneen, men bare tager tingene, som de kommer

  • De, der elsker sneen og nyder, at man kan stå på langrend i Danmark

  • Og så de, der forbander sne og kulde langt væk og drømmer om at bo på De Kanariske Øer i januar og februar

Så byder weekenden på mere sne og kulde, eller er der en ændring på vej?

Sne, slud og regn

Ifølge DMI's prognoser starter fredag ud med lidt sol og enkelte snebyger, men som dagen skrider frem, kommer der skyer ind over landet fra vest, og her vil der være både udbredt sne, slud og måske endda regn. Temperaturerne vil nemlig svinge fra omkring frysepunktet og op til 4 graders varme, og samtidig tager vinden til i løbet af dagen, så der, særligt ved kysterne, er risiko for vindstød af stormstyrke.

I aften og i nat får vi perioder med sne, slud eller regn, men mod nord bliver det efterhånden mest tørt og endda med til dels klart vejr. Temperaturerne vil svinge fra 2 graders frost til 3 graders varme, dog ned til ca. 5 graders frost i Nordjylland, så der er stor risiko for glatte veje både i aften/nat og lørdag morgen.

Lørdag

Lørdag står vi op til mest tørt vejr og lidt eller nogen sol, i hvert fald i nord og øst. Dagen byder ellers hovedsagelig på skyer med slud eller regn og temperaturer fra frysepunktet og op til 5 graders varme.

Vinden bliver svag til frisk og kommer fra vest og nord, så det kan føles noget koldere, end temperaturerne angiver. Bornholmere skal desuden være opmærksomme på, at der kan komme kraftige vindstød.

Lørdag aften og nat bliver mest skyet og med stedvis regn og slud, særligt i den nordlige del af landet. Temperaturerne kryber lige ned under frysepunktet nogle steder og vil generelt svinge fra 1 grads frost til 4 graders varme.

Søndag

Weekenden slutter af med mere af det samme, da vi får en skyet dag med temperaturer mellem 1 og 6 graders varme. Det betyder også, at den nedbør, der vil komme i periode, vil falde som slud eller regn og næppe som egentlig sne.

Aftenen og natten byder på flere skyer og med udbredt regn fra vest. Temperaturer vil nemlig holde sig mellem 3 og 7 graders varme, så der er en god chance for, at en del af det snedække, der ligger over landet, vil forsvinde.

Vinden vil dog tage til, så den vil ligge mellem hård og hård kuling med risiko for vindstød af stormstyrke.