Vinderen er fundet: Her er Årets Arbejdsplads 2023

Generelle nyheder

12/01/2024

Palsgaard er vinderen af Årets Arbejdsplads. Prisen gives af 3F og blev overrakt af 3F´s forbundsformand Henning Overgaard (yderst til højre). Foto: 3F
Palsgaard er vinderen af Årets Arbejdsplads. Prisen gives af 3F og blev overrakt af 3F´s forbundsformand Henning Overgaard (yderst til højre). Foto: 3F

Skrevet af J. Bøgen

Stort tillykke med prisen!

Det var store smil, der sad på både ledelsen og medarbejderne fra Palsgaard A/S i Juelsminde, da 3F’s forbundsformand Henning Overgaard torsdag eftermiddag offentliggjorde navnet på Årets Arbejdsplads.

"I holder fast i produktionen i Danmark og skaber danske arbejdspladser. I er gået langt foran i den grønne omstilling, og I går ekstra skridt og har særlige goder for medarbejderne," sagde Henning Overgaard, da prisen blev uddelt på Arbejdermuseet i København torsdag eftermiddag.

"Selvom I er en verdensførende virksomhed inden for jeres felt, er det lykkedes jer at bevare en varm familiefølelse på arbejdspladsen. Det er ret godt gået," lød de rosende ord fra Henning Overgaard.

Indstillet af medarbejder

Palsgaard var den ene af tre virksomheder, der var kommet gennem nåleøjet og nomineret til prisen. De to andre virksomheder var Danske Fragtmænd-lageret i Brøndby og byggevirksomheden Logik & Co i København.

Det var medarbejder Jens Ole Dam Jensen, der indstillede Palsgaard til prisen med den begrundelse, at hans arbejdsplads kræser for de ansatte, skaber jobs i lokalområdet og går op i den grønne omstilling.

Palsgaard ligger i Juelsminde og er specialister i at producere emulgatorer og stabilisatorer til fødevareproducenter heriblandt til bageri, konfekture, mejeri, is, margarine og dressinger.

I mere end 30 år har 3F kåret Årets Arbejdsplads. Flere hundrede medarbejdere konkurrerer om, at deres arbejdsplads kommer med i opløbet om at blive Danmarks bedste arbejdsplads. Tre udvalgte arbejdspladser får besøg af dommerkomitéen, som afgør, hvilken af de tre der stikker ud som vinder.

Dommerkomitéen består af 3F’s formand, formændene for 3F’s seks grupper, 3F’s hovedkasserer, 3F’s kommunikationschef samt, den administrerede koncerndirektør for MT Højgaard og virksomhedschefen for midtVask.