Fuldmægtig risikerer fængsel: Nægter at udleverer Prehn-bilag

Generelle nyheder

10/10/2022

Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Skrevet af Redaktionen

Nægtelsen er sket med baggrund i en velkendt fremgangsmåde, som Folketingets Ombudsmand for længst har fastslået er ulovlig – hvilket arbejdsgiveren også har bakket op om.

En særdeles udbredt opfattelse blandt embedsmænd ansat rundt om hos landets offentlige myndigheder er, at hvis der bliver begået fejl og lovovertrædelser, kan konsekvenserne alene rettes mod myndigheden som helhed - og ikke mod den eller de ansvarlige.

Men den opfattelse udfordres ifølge Bjørknæs.dk nu i dén grad.

Det i forlængelse af en politianmeldelse, der er indgivet mod en fuldmægtig i Fødevareministeriet. Det efter at embedsmanden igen og igen har nægtet at udlevere bilag, der har forbindelse til fødevareminister Rasmus Prehns forbrug af skatteydermidler.

Anmeldelsen kommer efter den fuldmægtige konsekvent har brugt en fremgangsmåde, som Folketingets Ombudsmand sidste år fastslog var i strid med reglerne – hvilket Fødevareministeriet har accepteret.

Derfor er formodningen ifølge politianmeldelsen også, at embedsmanden har handlet på egen hånd.

Rasmus Prehns forbrug har de seneste måneder trukket overskrifter, efter det blandt andet er kommet frem, at skatteyderne har betalt for en middag med en anden deltager, som socialdemokraten nægter at oplyse navnet på.