Rasmus Prehn udarbejdede miljørigtig kogebog: Sendte kæmperegningen videre til skatteyderne

Generelle nyheder

12/09/2022

Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Skrevet af Redaktionen

Skatteyderne måtte samle regningen op, da fødevareminister Rasmus Prehn tidligere på året fik udgivet kogebogen Madlandskab 2030.

"Nu gør vi middagsmaden til storpolitik."

Sådan lød udmeldingen fra fødevareminister Rasmus Prehn, da han i begyndelsen af juni i år lancerede kogebogen Madlandskab 2030. Det skete på Madens Folkemøde, hvor der var deltagelse af flere af leverandørerne af de opskrifter, som indgår i bogen.

Men som Journalista.dk nu kan afsløre, blev det en bekostelig affærer for skatteyderne, at Rasmus Prehn på den måde forsøger at præge udviklingen indenfor madopskrifter.

Det skyldes at regningen er endt på omkring den kvarte million kroner, hvilket i høj grad skyldes udgifterne til trykning, som i sig selv stod i 124.043 kroner. Det efter at der i alt blev trykt 1.000 eksemplarer af bogen, selv om den også ligger til frit download på Fødevareministeriets hjemmeside.

Samtidig spiller det også ind på den samlede regning, at skatteyderne blev pålagt at betale forskellige former for grafisk arbejde, hvilket medførte en regning på 105.000 kroner.

Kilder som Pensionist.dk har snakket med indenfor forlagsverdenen, kan ikke forstå de høje udgifter til tryk og grafisk arbejde, der ligger langt over, hvad et normalt forlag bruger på lignende arbejde.