Dårligt vejr eller forkert påklædning? Sådan bliver vejret i weekenden

Generelle nyheder

13/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Send en kærlig tanke til alle de børn, der afholder skolernes motionsdag i dag!

En dag tilbage.

Nej, jeg er ikke gået i gang med at citere Nik & Jays landeplage fra 2004. Jeg er i gang med nedtællingen for, hvor mange arbejdsdage, vi mangler, inden skolernes efterårsferie officielt skydes i gang (og dermed også ferietid for mange, der for længst er færdige med folkeskolen!).

Men vejret, når det er efterår i Danmark, er cirka lige så forudsigeligt som trækningen af Lotto-tallene, så hvad byder starten af efterårsferien os rent vejrmæssigt?

Læs bare med her - og vær sød ikke at skyde budbringeren ...

Motionsdag i regn og blæst

Fredag i uge 41 er skolernes motionsdag, og i år ser det ifølge DMI ud til at blive en grå, våd og blæsende affære.

Her fredag morgen ligger skyerne derfor tungt over landet, og en varmfront med udbredt regn nærmer sig fra sydvest. Regnen ventes at have bredt sig til det meste af landet først på eftermiddagen, og det er så stor en front, at det vil tage flere timer, før vi kan slå paraplyen sammen igen.

Temperaturerne kommer relativt højt op for årstiden med mulighed for at nå 15 grader lokalt, men fra sidst på eftermiddagen trænger en koldfront med regn ind over landet vestfra, og efterhånden klarer det noget op - dog kommer der efterhånden spredte byger, især i Jylland.

Lørdag og søndag

Efter en særdeles våd, grå, blæsende og helt igennem bare oplagt indedag fredag, kan man ligeså godt indstille sig på, at det ikke bliver meget bedre på den store rejsedag, lørdag.

Vi starter ud med nogen sol og en del byger, især i Jylland, med temperaturer mellem 9 og 14 grader. Vinden bliver frisk til kuling, ved Vestkysten stedvist noget hårdere, måske med vindstød op til stærk storm.

Først om aftenen og natten vil vinden aftage en smule, men de spredte byger fortsætter. Temperaturerne når ned mellem 5 og 11 grader.

Når man så er er nået frem til sommerhuset, hvor man skal tilbringe den næste uge, står man søndag op til nogen eller en del sol med spredte byger. Temperaturerne bliver identiske med lørdagen, og vinden starter som den gør lørdag - men i løbet af søndagen aftager den, hvilket fortsætter frem til aften.

Der burde desuden være mulighed for noget stjernekigning, da aftenen og natten til mandag til dels byder på klart vejr, dog med enkelte byger, og temperaturer mellem 4 og 10 grader.