Første spadestik taget: Snart bliver støjen dæmpet

Generelle nyheder

02/03/2023

Transportminister Thomas Danielsen og Brøndbys borgmester Kent Max Magelund tager første spadestik til en ny støjskærm nær Bygaden i Brøndby. Foto: Vejdirektoratet
Transportminister Thomas Danielsen og Brøndbys borgmester Kent Max Magelund tager første spadestik til en ny støjskærm nær Bygaden i Brøndby. Foto: Vejdirektoratet

Skrevet af J. Bøgen

Det bliver den første af mange skærme.

Transportminister Thomas Danielsen og Brøndbys borgmester Kent Max Magelund tog torsdag første spadestik til det, der i løbet af de kommende måneder skal blive til en ny støjskærm langs Holbækmotorvejen nær Bygaden i Brøndby.

Samtidig markerer spadestikket også startskuddet til opførelsen af en lang række støjskærme finansieret igennem ”Infrastrukturplan 2035”.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Trafikstøj er en daglig gene for mange danskere, og derfor blev der som en del af ”Infrastrukturplan 2035” afsat en pulje på tre milliarder kroner til bekæmpelse af trafikstøj, hvoraf godt 600 millioner kroner blev udmøntet i 2022 til etablering af en række nye støjskærme langs statsvejene.

Transportminister Thomas Danielsen siger:

"Støj er noget, der fylder for rigtig mange, og det er ofte et emne, når jeg er på besøg rundt om i landet. Derfor er det godt, at vi med Infrastrukturplanen har afsat en pulje på tre milliarder til støjbekæmpelse, og jeg er glad for at være med til at tage første spadestik til en støjskærm, som vil give beboerne her ved Bygaden en mere rolig sommer.”

12 nye støjskærme i løbet af 2023

Udmøntningen af de omkring 600 millioner kroner fra ”Infrastrukturplan 2035” blev fordelt på i alt 17 støjprojekter, som Vejdirektoratet siden da har arbejdet videre med.

Det er resultatet af dette arbejde, der nu i første omgang kommer til at skyde frem i Brøndby, og i de kommende måneder vil flere andre projekter følge efter. I alt forventer Vejdirektoratet at påbegynde opførelsen af 12 støjskærme rundt om i landet i løbet af 2023.

Projektleder Claus Risgaard Frostholm, Vejdirektoratet, siger:

”De nye støjskærme kommer til at give en reduktion i trafikstøjen på nogle af de steder, hvor der er allermest brug for det. Samtidig fortsætter vores arbejde naturligvis også med at udpege de steder i landet, hvor en støjskærm vil gøre mest nytte.”

Første støjskærm opsættes i Brøndby

Den første af støjskærmene kommer til at stå langs Holbækmotorvejen i Brøndby Kommune. Her går anlægsarbejdet i gang i slutningen af februar, og Vejdirektoratet forventer, at skærmen vil stå færdig i løbet af sommeren.

Støjskærmen bliver syv meter høj og cirka én kilometer lang, og den kommer til at reducere trafikstøjen hos beboere nær Bygaden i Brøndbyvester. Vejdirektoratets beregninger viser, at i alt 108 boliger vil få reduceret støjen med mere end tre decibel med den nye støjskærm.