Find paraplyen frem: Op til en måneds regn denne uge

Generelle nyheder

11/04/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det har ellers været så fin en påske ...

Ak ja ... tirsdagen efter Anden Påskedag.

For de fleste en brat opvågning efter en lille uge med hygge i venners og families selskab og god mad, som man måske ikke engang er færdig med at fordøje, men ikke desto mindre er og bliver dagen i dag altså en arbejdsdag - eller i hvert fald uden festivitas og familiehygge.

I det mindste bød påsken på flot og solrigt vejr langt hen ad vejen, så måske vi kan håbe på en anelse lys fra oven, når vi nu skal tilbage i den daglige trummerum?

Glem det!

Her til formiddag passerer der nemlig en front med regn ind over landet fra vest, og det bliver startskuddet til en uge med særdeles ustadigt vejr.

Det skriver DMI.

En måneds regn på en uge?

Prognoserne viser ifølge DMI, at vi denne uge kan se frem til perioder med variende mængder regn, alt efter hvor vi befinder os i landet. Det er dog de færreste, der overhovedet kan håbe på at slippe.

DMI skriver nemlig, at mange kan se frem til mellem 20 og 25 mm regn, og at man lokalt kan få endnu mere.

April er ellers den tørreste måned i løbet af året, da der i gennemsnit falder omkring 40 mm nedbør i løbet af hele måneden. Så med mindst 20 mm til mange os af, kan vi altså se frem til i hvert fald en halv måneds regn i løbet af denne uge.

Vi skal imidlertid krydse fingre for, at de værste prognoser ikke holder stik. De viser nemlig, at man enkelte steder i landet kan få helt op til 40 mm regn i løbet af ugen - altså en hel måneds nedbør klemt ind på fem dage.

Til gengæld ser det ud til, at der venter blå himmel og mere stabilt vejr efter weekenden, men de prognoser er stadig noget usikre.