Dette skal du gøre, hvis du finder en efterladt pindsvine-unge

Generelle nyheder

10/04/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Mange svampeplukkere og vandrere finder i øjeblikket små pindsvin i udkanten af ​​skoven, i parken eller haven. Hvad skal man gøre, når man finde disse små kræ?

Kathrin Effenberger fra pindsvinereservatet i Lugau forklarer, hvad der skal gøres.

"Pindsvinebørn skal nu veje mellem 250 og 300 gram, først derefter kan de gå i dvale udenfor," fortæller Effenberger.

Hun tager sig i øjeblikket af omkring 70 pindsvin på frivillig basis.

"Hvis de vejer mindre, kan de gå falde i søvn og aldrig vågne, fordi de ikke har nogen styrke."

Folk kan hjælpe ved at fodre de små pindsvineunger. Man skal selvfølgelig ikke tage unger, der er hos deres forældre. Det er kun, hvis man finder nogle unger, der er forladte, og ikke kan klare sig selv.

"Pindsvinene har brug for kattemad og vand. Ingen mælk af nogen art!"

Meget små pindsvinebørn bør tages med hjem. En stor kasse foret med køkkenruller er det ideelle ly. En skoæske med et lille vindue fungerer som et ekstra soveværelse. Dyrene bør tages til et sted, hvor de kan få en ormekur. Inden udgangen af ​​oktober skal de små pindsvin veje mindst 550 gram, det er den eneste måde, de kan overleve vinterdvalen udendørs.

Pindsvinebørn er for tiden på farten i skovkanter, parker og haver. Mange svampeplukkere og vandrere har bemærket deres tilstedeværelse.

Hvis du tager et pindsvin ind, skal du sørge for at fodre det rigtigt og give det den nødvendige pleje. Det skal nå den ønskede vægtgrænse inden vinteren. Med disse tip kan du hjælpe pindsvinene med at overleve og trives.