Europæisk 3. plads: Her er Danmarks 'smarteste' hospital

Generelle nyheder

14/09/2023

Foto: Aarhus Universitetshospital
Foto: Aarhus Universitetshospital

Skrevet af J. Bøgen

Det er nummer 15 ud af 330 hospitaler verden over.

I det amerikanske nyhedsmagasin Newsweeks årlige rangering af verdens bedste hospitaler inden for digitalisering ligger Aarhus Universitetshospital nummer 15 ud af 330 hospitaler på verdensplan.

Rangeringen laves i et samarbejde med dataanalysefirmaet Statista og dækker over de hospitaler, som er særligt gode til at bruge data og teknologi i daglige hospitalsopgaver og til behandling af patienter.

Siden 2021 er Aarhus Universitetshospital gået fra en 19. til en nu 15. plads på listen og af de europæiske hospitaler rangerer Aarhus Universitetshospital stadigvæk som det 3. bedste. Kun overgået af svenske Karolinska Universitetshospital og tyske Charité Universitetshospital.

"AUH og Region Midtjylland har i mange år prioriteret og arbejdet aktivt med at udvikle digitale løsninger, hvor vi blandt andet indsamler og bruger data til at lette arbejdsgange for vores medarbejdere og øge kvaliteten af den behandling, vi tilbyder vores patienter. Det en del af vores DNA at arbejde innovativt med teknologi og derfor er det igen i år en dejlig anerkendelse at se, at vi ligger blandt verdens mest smarte hospitaler," siger konstitueret hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen.

Digitaliseringen og den teknologiske udvikling kan da også mærkes i stort set alle rollerne på det store hospital.

For eksempel bruges stregkoder til at scanne hylderne med rengøringsartikler, hvormed bestillingen på for eksempel mere toiletpapir eller afkalker med det samme bliver sendt til leverandøren.