Enhedslisten med overraskende melding: Pia Olsen Dyhr skal være Statsminister

Generelle nyheder

27/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Enhedslisten er af den overbevisning, at Socialdemokratiet har forladt den røde blok. Derfor er de åbne for at pege på en anden statsministerkandidat end Mette Frederiksen.

Enhedslisten står klar til at pege på en anden end Mette Frederiksen som statsministerkandidat ved næste valg. Den nye kandidat, som venstrefløjspartiet vil pege på, er SF-formand Pia Olsen Dyhr.

Det fortæller gruppeformand i Enhedslisten Peder Hvelplund til Jyllands-Posten.

"Som billedet ser ud lige nu, er det klart, at det vil være naturligt, at hvis der bliver en stærk alliance til venstre for Socialdemokratiet, så stiller man også med sin egen statsministerkandidat," siger han til Jyllands-Posten ifølge Ritzau.

Desuden forlyder det, at Enhedslisten er af den opfattelse, at både Socialdemokratiet og Mette Frederiksen har besluttet at forlade rød blok for at skabe en politisk alliance hen over midten.

Af denne grund mener Enhedslisten, er der er opstået et nyt behov for at skabe en politisk alliance, der skal operere til venstre for Socialdemokratiet.

Peder Hvelplund fortæller også, at han mener, at et samarbejde mellem de røde partiet vil kunne udfordre Socialdemokratiet, når det er tid til, at danskerne igen skal til stemmeurnerne.

Da han bliver spurgt, om Mette Frederiksen fortsat bliver set som statsministerkandidat for Enhedslisten, svarer Hvelplund, at det ikke længere forholder sig således, som situationen ser ud nu.

I interviewet med Jyllands-Posten afslører Peder Hvelplund, at man ser Pia Olsen Dyhr som en ideel statsministerkandidat for Enhedslisten ved det næste valg.

Derfor er der ikke noget, der tyder på, at Mette Frederiksen skal forvente at få støtte fra Enhedslisten, når det igen bliver tid til, at der skal udskrives et folketingsvalg.

Egentligt ville Enhedslisten godt kunne pege på sig selv, og derfor også have egen statsministerkandidat, men Peder Hvelplund mener, at det giver bedre mening at pege på SF, da det er det største parti i rød blok.