Elpriserne er negative: I dag kan du tjene penge på strømmen

Generelle nyheder

02/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Læs med for at finde ud af præcis hvornår.

Nyhederne har på det seneste været fyldt med nyheden om at Elafgiften, som opkræves af staten, stiger nemlig fra 0,1 øre/kWh til 87,1 øre/kWh.

Men i dag er elpriserne så lave at du kan tjene penge på at bruge strøm.

Det sker i tidsrummet mellem klokken 14.00-15.00.

Tjen penge på at bruge strøm

Det er altså det ideelle tidspunkt at sætte elbilen til opladning, tænde for alle el-apparater eller lave en stor omgang mad i ovnen.

Ifølge Børsen vil der blive sat en ny danmarksrekord i negativ elpris, og i den vestlige del af landet vil elprisen ramme minus 3,3 kroner per kilowatt-time.

Det betyder, at selv når man medregner elafgift og betaling for transport af strøm, vil forbrugerne få omkring tre kroner for hver brugt kilowatt-time.

Selvom elpriserne i Østdanmark vil ligge omkring 0 kroner per kilowatt-time, vil afgift og tariffer resultere i en lille betaling for strøm.

Sluk solcellerne

Baggrunden for disse usædvanligt lave priser er vejret som de har i Tyskland og Holland lige for tiden.

Henrik Møller Jørgensen, ejer af elprisprognosetjenesten Grønnere Elforbrug, forklarer at der har været usædvanligt meget vind i Tyskland og masser af sol i Holland.

"Det er ikke for at lyde som en gammel vejrudsigt, men der er storm over tyske bugt. Og der er masser af sol, specielt i Holland, hvor de har fået lavet nogle ordninger, der gør, at de ikke kan regulere ned for den overskydende strøm," siger han til Børsen.

Jørgensen advarer dog også solcelleejere, at de bør slukke for solcelleanlægget, mens elprisen er negativ, da det ellers kan komme til at koste penge at have dem på taget.