Apple med advarsel til IPhone-ejere: Det kan være farligt

Generelle nyheder

17/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Hvis du har en IPhone burde du læse med her.

En iPhone-ekspert har afsløret præcis, hvad du gør forkert – og selv Apple har sagt, at du risikerer at komme til skade, hvis du ikke følger rådene.

Det skriver The Sun

Hvis du oplader din telefon natten over, skal du sørge for, at den aldrig er i sengen.

Kommer fra Apple selv

Tech TikTok-stjernen Scott Polderman postede en video, der med baggrund i Apples officielle råd, fortæller hvorfor det er så farligt.

I videoen siger han:

"Apple har udstedt en advarsel om at oplade din iPhone natten over, og dette fangede min opmærksomhed, fordi jeg oplader min telefon natten over, og det tror jeg, de fleste gør."

Det er langt de fleste af danskerne der gør sig selv skyldige i at oplade deres telefon natten over, men det må man ikke.

"Det er vigtigt, at telefonen får ventilation, mens den lader. Og hvis du har telefonen ved siden af ​​dig sengen mens den lader, kan den nemt lande under dynen eller puden. Her er det ikke sikkert, at den ville kunne ventilere ordentligt."

Også kablet er et problem

Men det er ikke alt: selve ladekablet kan også skade dig. Hvis ledningen er i sengen, kan varmen forårsage skade på dig, mens du sover - og du er måske ikke engang klar over det.

"Den anden advarsel handler om opladningsledningen," sagde Scott og fortsatte:

"Du ønsker ikke at have langvarig hudkontakt med ladekablet, især hvis du sover. Så i bund og grund er den rette ting at gøre, aldrig at oplade sin telefon i sengen."

iPhone-ejere svarede på Scotts videoer med deres egne opladningsfejl.

En fan skrev: "Jeg har brændt mig selv i at falde i søvn med en kørende iPhone før."

Og en anden bemærkede: "Jeg satte ild i min seng! Jeg har en kæmpe forbrænding på armen ved at falde i søvn på min telefon."

Apples officielle memo

Apples officielle supportmemo gentager disse advarsler. Virksomheden advarer brugere mod at have deres iPhones hvor som helst i sengen, mens den er ved at oplade.

Det er ekstremt farligt og udgør en brandrisiko, selvom du bruger officielle Apple-kabler og -adaptere.

"Lad være med at sove på en enhed, strømadapter eller trådløs oplader, og læg dem ikke under et tæppe, pude eller din krop, når den er tilsluttet en strømkilde," forklarede Apple og tilføjede:

"Opbevar din iPhone, strømadapteren og enhver trådløs oplader i et godt ventileret område, når den er i brug eller oplades. Undgå langvarig hudkontakt med ladekablet og stikket, når ladekablet er tilsluttet en strømkilde, da det kan forårsage ubehag eller skade. Du skal undgå at sove eller sidde på ladekablet eller stikket."