Tre meget simple tricks: Sådan sparer du penge i hverdagen

Forbrug

21/1/23 | 06:38

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Rikki Jørgensen

Den voldsomme inflation og de stigende energipriser presser husholdningerne i hele landet. Alle kigger på mulighederne for at spare penge, så man kan klare hverdagen også i vinterperioden, hvor varmeregningen forventes at gå på himmelflugt.

Der skal spares, hvor man kan. Simple små ændringer i vores vaner kan være med til at reducere vores strøm, vand og varmeforbrug, hvilket kan blive rigtigt vigtigt den kommende vinter.

Nogle skærer helt ned for forbruget, skruer varmen helt ned og kryber ind under tæpper og dyner. Det er helt sikkert også en del af en velplanlagt løsning, men også de små, simple løsninger, kan være med til at spare penge i hverdagen.

Har du f.eks. tænkt over disse tre små ting, som alle er relativt let at få på plads.

1. Den rigtige temperatur, evt. termostater

Ifølge det tyske forbrugerrådgivningscenter kan du spare omkring seks procent varmeenergi per grad i rumtemperaturen i huset. Derfor er eksperter meget varme fortalere for termostater på radiatorer. Det er både klimabevidst og det sparer penge i det lange løb.

Alternativet er at skrue et par grader længere ned, end man plejer. I stedet for de skønne 24-25 grader, så kan man måske klare sig med 21 grader i stedet for. Det giver en ganske stor besparelse i det lange løb.

2. Tablet i stedet for TV

De store skærme, som efterhånden er rykket ind i samtlige danske stuer, de sparer ikke rigtig på strømmen. Sæt derfor din computer i stikket eller læg din tablet i dit skød, når du skal se tv.

Du bør også huske at slukke for alle apparater, der står stand-by. Det kan godt være, der ikke bruges meget strøm i stand-by-tilstand, men når det er fem til ti apparater i hele huset, der på døgndrift står stand-by, så begynder det at løbe op.

3. Koldt vand til hænder

Brug så lidt varmt vand som muligt. Selvom det er skønt at stå med hænderne under den varme hane, så gør det ikke så meget at bruge det kolde vand til at vaske lapperne.

"Selv med koldt vand bliver hænderne virkelig rene, fordi vandtemperaturen ikke spiller nogen rolle i reduktionen af ​​mikroorganismer," fortæller det tyske forbrugerrådgivningscenter.

Deres tip er helt klart. Brug koldt vand til at vaske dine hænder hver gang.