Spar penge og gør dit hus mere attraktivt

Forbrug

12/11/22 | 06:40

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Hvem vil ikke spare penge, hvis der er mulighed for det? Næppe mange. Hvis du overvejer at efterisolere dit loft og/eller tag, så kan varmeregningen tage et ordentligt dyk nedad. Og hvis du ligeledes gør dig overvejelser om at skulle sælge dit hus inden for den nærmeste fremtid, så vil efterisolering gøre dit hus attraktivt i en eventuel salgsvurdering.

Måske er du allerede klar over, at dit hus trænger til at blive undersøgt nærmere, når det kommer til at holde på varmen. En af de mest effektive måder til at bibeholde mest mulig varme er ved at efterisolere tag og loft. Det skyldes, at varmen stiger til vejrs, og hvis der ikke er en god isolering af tag og loft, så siver varmen ud. Og det kan koste dig dyrt.  

Derfor er det vigtigt at starte med tag og loft

Det siges, at varmetabet er størst gennem taget sammenlignet med ydrevæggene på huset. Så hvis du er i tvivl om, hvor du skal starte med efterisolering, så vil taget være det bedste bud.

Hvor meget, der skal gøres ved taget, kommer an på selve opbygningen af taget. Hvis du for eksempel har et loft, som ikke er anvendt, men der er nemt at komme til, så vil efterisoleringen være forholdsvis overskuelig. Det vil ikke påvirke resten af huset, når arbejdet udføres. Dog hvis isoleringen skal placeres ved tagfladerne i et rum, der bruges, eller hvis du har et hus med hems, vil efterisoleringen være mere krævende. Har du en idé om, at huset skal gennemgå en større renovering, så vil efterisolering helt sikkert være hensigtsmæssigt.

Uanset hvad så kan en efterisolering være medvirke til, at du kan spare masser af penge i forhold til dit varmeforbrug. Og ønsker du at få huset solgt, vil det være en god investering, som gør det lettere for dig at sælge.

Lovkrav om efterisolering

Hvis du overvejer at foretage efterisolering, er der nogle krav, som du skal følge, som skal leve op til en bestemt værdi i det såkaldte Bygningsreglement.

 Der er et krav om, at det skal kunne svare sig at foretage efterisoleringen. Her går man ind og ser på den besparelse, som man forventer sammenlignet med det, hvad det koster at få det lavet. Denne udregning kan de fleste isolatører hjælpe med, så du er garanteret en positiv effekt af din nye isolering.