Brandinferno i højhus: Alle beboere evakueret

Udland

07/11/22 | 14:38

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Skrevet af Redaktionen

En større brand brød ud i en 35-etagers beboelsesbygning i Dubai mandag aften. Den høje bygning ligger i umiddelbar nærhed af den højeste skyskraber i verden - Burj Khalifa. Brandvæsenet fik dog hurtigt slukket ilden.

Det var den lokale nyhedsportal "The National", der rapporterede om branden. Den brød ud omkring klokken 02.00 lokal tid i umiddelbar nærhed af Burj Khalifa.

Det tog ikke lang tid, før den 35 etager høje boligblok stod i lys lue. Brandvæsenet ankom hurtigt til stedet i et stort antal. Ligesom der blev rekvireret helikoptere.

Ilden blev tilsyneladende hurtigt slukket.

"Kl. 03.45 var branden under kontrol, og vi kunne se brandmænd og redningsarbejdere på ulykkesstedet," fortalte en lokal beboer til The National.

De officielle instanser har endnu ikke kommenteret på hændelsen.

Branden opstod i en lejlighed midt i tårnet og spredte sig derfra til hele bygningens facade. Videoer, der cirkulerer på sociale medier, viser en brand, der har fået godt fat i den høje bygning.

Mirakuløst nok kom ingen alvorligt til skade ved hændelsen.

På tidspunktet for branden skal mange mennesker, heriblandt mange børn, have opholdt sig i boligtårnet, der er mere end 100 meter højt. De blev alle ifølge lokale medier evakueret i tide. De ansatte i et supermarked i stueetagen kom også i sikkerhed i tide.

Beboerne i boligtårnet blev midlertidigt indkvarteret på nærliggende luksushoteller.

Mandag stod brandens omfang klart: Tårnet vil formentlig forblive ubeboeligt i lang tid. Flere lejligheder blev alvorligt beskadiget af røg og vand fra slukningsarbejdet.

Området omkring tårnet er fortsat afspærret.