Sommerferie i udlandet? Følg disse 5 rejseråd for at gøre det så smertefrit som muligt

Forbrug

27/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det starter allerede, inden du når lufthavnen.

Sidste år holdt flere danskere ferie i Danmark, men i år ser det ud til, at mange igen rejser til udlandet.

I sommerferien rejser mange afsted til populære feriedestinationer som fx Grækenland, Spanien, Kroatien og Tyrkiet.

Men inden du drager afsted på sommerferie i udlandet, er der 5 rejseråd, du bør huske, da de kan give dig en tryg og sikker sommerrejse.

1. Download Rejseklar-app’en

Udenrigsministeriet har lanceret en ny version af deres app ’Rejseklar’, hvor rejsende kan få gode råd, rejsevejledninger, kontaktoplysninger til fx danske ambassader m.m.

"App’en har den fordel, at du kan tilmelde dig danskerlisten, så Udenrigsministeriet kan kontakte dig, hvis der skulle opstå en alvorlig hændelse eller en akut krise det sted, du holder ferie," fortæller Peter Steen Olsen, økonomidirektør og talsmand hos Europæiske ERV.

2. Kom i god tid i lufthavnen

Mange holder ferie i juli måned, og det betyder også, at der er en risiko for køer i lufthavnen. Sidste år var der store køer ved sikkerhedskontrollen, men det er svært at forudsige, hvordan det bliver i år.

"Du kan spare tid ved at tjekke ind hjemmefra, men forsøg gerne at være i lufthavnen min. 2 timer før, at du skal flyve. Inde på fx Københavns lufthavns hjemmeside kan du se den aktuelle ventetid i sikkerhedskontrollen. Hold gerne løbende øje med information fra den lufthavn du skal rejse fra både ved ud- og hjemrejsen," siger Peter Steen Olsen, økonomidirektør og talsmand hos Europæiske ERV.

3. Rejs let

Kan du have alt i håndbagagen? Det er smart at pakke alle dine ting i en håndbagage, der ikke skal checkes ind. For at få plads til det hele, er et godt tip at rulle dit tøj i stedet for at folde det sammen.

"Mange rejsende oplever på et eller andet tidspunkt, at deres bagage bliver forsinket eller simpelthen forsvinder. Hvis du kan have alle dine ting i håndbagagen i stedet for en indchecket kuffert, så anbefaler vi dette," fortæller Peter Steen Olsen, økonomidirektør og talsmand hos Europæiske ERV.

4. Tjek din rejseforsikring

Inden du drager afsted på ferie, anbefales det, at du tjekker din rejseforsikring, og hvordan du er dækket i forskellige situationer.

"Det er vigtigt, at rejseforsikringen er gyldig, inden du tager afsted på sommerrejsen. Hvis du har planlagt forskellige aktiviteter, anbefaler vi, at du tjekker om rejseforsikringen dækker, hvis du nu skulle komme til skade," siger Peter Steen Olsen, økonomidirektør og talsmand hos Europæiske ERV.

5. Få styr på vigtig information

Det er en god ide at lave en liste over kontaktoplysninger fra fx flyselskab, rejsearrangør, rejseforsikringsselskab m.m., hvis du skulle få brug få hjælp på sommerferien.

"Print gerne en liste ud med de vigtigste informationer eller skriv det i en note på din telefon, så du har alt relevant information lige ved hånden. Så kan du nemlig hurtig få den hjælp, du har brug for, hvis uheldet er ude," fortæller Peter Steen Olsen, økonomidirektør og talsmand hos Europæiske ERV.