Vanvittigt ressourcespild: Skyller 48.000 liter vand ud

Forbrug

24/12/2022

Kilde: Shutterstock
Kilde: Shutterstock

Skrevet af Mathias Højgaard-Rasmussen

Hvor meget er 48.000 liter vand? - Det svarer såmænd til en voksen persons årlige vandforbrug.

Der har været en lækage på en af rørledningerne i Augustenborg omegn, og det får den ansatte i Sønderborg Forsyning, Svend Rasmussen i gang med opklaringsarbejdet, og en af de ting du kan gøre selv hvis du bor i området, lyt til dine rør. 

Svend udtaler til TV Syd: 

“Det lyder som om, der er sådan et sus i rørene, forklarer han om lækagernes særegne lyd”.

Det gælder om at lokalisere lækagen i en fart, skulle den være sket på privat grund er det nemlig ejeren af grunden der kommer til at hænge på regningen, som er anslået til at være omkring de 3200,- kroner. 

“Hvis det er en lækage, der er inde på din ejendom, så er det dig selv, der skal dække udgifterne, der er til til vandspildet og selvfølgelig også udgifterne til at få repareret den ledning, man har inde på sin ejendom” udtaler direktør i Danske Vandværker, Susan Münster.

I 2022 har der indtil videre været 20 lækager i Sønderborg Forsyning, dog har ingen af de tidligere være af denne størrelsesorden.

“Det er faktisk ikke en særlig stor lækage, men normalt kan man hurtigt lokalisere den, når det er et stort brud. Der er den her lidt mindre, og så skal vi i gang med at lede.” udtaler Driftchef i Sønderborg Forsyning,

Stinne Stokkebo.

Hvad er planen for at stoppe lækagen?

Lokalisere og stoppe, det er prioriteten, Svend Rasmussen er optimistisk, han har før været i samme situation, og har ro i sjælen når det kommer til lækagen. Svend fortæller at han højest (tidligere) har brugt en måned på at lokalisere sådan en lækage, og at det ikke er en procedure der kan forhastes, han yat en stophane af gangen, og notere hvor han har være, en stophane af gangen.