Haveekspert advarer: Undgå disse 3 designtrends i din have

Forbrug

19/03/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Nu hvor foråret er lige om hjørnet, vil mange mennesker gå ud i deres have og anlægge det på vidt forskellige måder. Men nogle af disse metoder er ret besværlige, og endda farlige, og i denne artikel viser vi dig de 3, du bør undgå eller være varsom med.

1. Plantning med for stor variation

Det kan være ekstremt nemt at købe forskellige planter fra havecenteret fordi man tænker, at de vil give en kulørt have med deres forskellige farver.

Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at hver plante og hver blomst er en unik i den måde, de skal plantes på, og de skal tages vares på.

En haveekspert fra St Modwen Homes, en national og prisvindende husbygger, forklarer: “Er der et råd, du børe tage fra os hos St Modwen Homes, så er det ikke at blive for planteglad. Det er afgørende, at du undgår at plante med for stor variation og overveje, hvad der vil se godt ud hele året rundt – ikke kun om sommeren.”

Han siger endvidere: ”Det bedste, du kan gøre, er at lave din research og starte i det små. Hold dig til nogle få planter og grøntsager, som du bedst kan lide. Stol på os, det bliver meget nemmere at holde”

2. Udlægning af kunstgræs

I de senere år er kunstgræs blevet en rigtig populær måde at plante græs på, og rigtig mange tænker på de mange fordele, som det giver dem i forhold til vedligeholdelse. Dog skal du være opmærksom på, at kunstgræs kan få problemer med dræning, men også, at de i sommermånederne kan blive ekstremt varme, og dette kan føre til brande.

Han anbefaler derfor også almindelig græs. da det er med til at give en større biodiversitet i haven, samtidig med det leverer ilt, filtrerer forurening og absorberer varme.

3. Brug af lyse farver

Selvom det er fristende at male sit hegn eller andet i lyse farver, skal man være meget varsom med at gøre det. Det skyldes, at lyse farver giver en følelse af, at haven er mindre end den reelt er.

I stedet bør du indkøbe havemøbler, der er i lyse farver, da disse vil give en lysere have.