7 sure smileyer i træk: Er det her Danmarks værste købmand?

Forbrug

28/09/2023

Foto: Fødevarestyrelsen
Foto: Fødevarestyrelsen

Skrevet af J. Bøgen

Butikken har formået at slå rekord i Fødevarestyrelsen.

Du kender det godt. Du får uventede gæster, og hjemmet er hverken så rent eller ryddeligt, som du gerne vil have det til at fremstå.

Men dine gæster ser igennem fingre med det. Du er jo blot et menneske, og de kom jo netop forbi uanmeldt.

Men i andre aspekter af livet skal der altså værste styr på både oprydning, rengøring og alt det andet, og det gælder for eksempel, hvis du driver en købmandsbutik - og der kan du altså ikke bruge undskyldningen om, at Fødevarestyrelsens kontrollanter kommer uanmeldt, når de kigger forbi.

Det er for at beskytte os forbrugere, at kontrollanterne er ude og tjekke de mange fødevarebutikker i Danmark, så vi kan være sikre på, de fødevarer, vi tager med os hjem, faktisk er i ordentlig stand og ikke gør os syge.

Men for en bestemt købmand kan man ikke tale om en enkelt "smutter", da han fik besøg af Fødevarestyrelsen. For faktisk har netop denne købmand fået intet mindre end syv sure smileyer i træk, og det er rekord i Fødevarestyrelsen.

"Det er første gang i min tid, at jeg ser en virksomhed med så mange sure smileyer", lyder det fra sektionsleder i Fødevarestyrelsen, Torsten Rendbæk, ifølge B.T.

Hvad siger butikken?

Det er butikken Elite Købmand, som ligger i Københavns Nordvestkvarter, der nu er indehaver af den lidet flatterende rekord, men spørger man sønnen af butiksindehaveren, er der tale om et personligt indgreb.

Til B.T. fortæller sønnen, Mahboob Haider, at han synes, det er unfair, at Fødevarestyrelsen finder nye problemer, hver gang de kommer forbi Elite Købmand. Han understreger, at de bestemt ikke har ligget på den lade side, og at de har "vendt hele butikken på hovedet" og gjort rent helt ned til den mindste detalje, ligesom de også har fået to nye køleskabe.

Han efterlyser derfor en mere konstruktiv tilgang til sagen fra Fødevarestyrelsen - og styrelsen har da også ændret i deres strategi. Dog ikke i den retning, butiksindehaveren nok havde håbet på.

For fra at have udstedt bøder er Fødevarestyrelsen nemlig gået over til nu at have politianmeldt Elite Købmand.

Familien bag Elite Købmand har taget en række skridt til at få styr på tingene, og blandt andet har appen eSmiley været en stor hjælp for dem, når de har skullet udføre deres egenkontrol.

Derfor er butikken også klar til, at Fødevarestyrelsen kigger forbi igen, hvor Mahboob Haider håber, at der ikke vil være flere problemer.