Flere hundrede procents forskel torsdag: Her er der penge at spare på strømmen

Forbrug

27/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kan i den grad godt betale sig at planlægge sit elforbrug torsdag!

I weekenden går vi over til vintertariffer i vores elforbrug. Det betyder, at transportafgifterne, vi skal betale for at få strømmen sendt ud til vores stikkontakter, i nogle tilfælde bliver mere end fordoblet, særligt i spidsbelastningsperioderne mellem kl. 17 og 21.

Der er som sagt et par dage til, vi igen for alvor skal til lommerne, hvis vi vil bruge strøm om aftenen, men allerede nu er der penge at spare, hvis man planlægger sit energiforbrug.

For en ting er, hvad vi betaler i afgifter på forskellige tidspunkter - noget andet er jo, hvad strømmen i sig selv koster.

Og der er flere hundrede procents forskel på prisen alt efter tidspunktet.

Slem aften - både onsdag og lørdag

Elpriserne har faktisk allerede toppet i dag, onsdag, da vi skulle af med 3,43 kroner per kW-time mellem kl. 7 og 8 i morges. Der kommer dog stadig nogle mærkbare udslag i prisen resten af døgnet.

Grundlæggende ligger vi omkring de 2 kroner per kW-time resten af døgnet, men i timerne omkring aftensmadstid stiger prisen, og vi kommer over 3 kroner per kW-time igen mellem kl. 19 og 20, inden prisen gradvist falder igen.

I nat kan man imidlertid både vaske tøj og opvask billigt, når vi kan bruge strøm til til over 1 krone per kW-time fra midnat og frem til kl. 6. Når landet begynder at få øjne, stiger prisen ganske vist lidt, men vi kommer ikke over 1,40 kroner per kW-time før kl. 16.

Fra sidst på eftermiddagen stiger prisen nemlig mærkbart, og fra kl. 17 og resten af døgnet kommer strøm til at koste mere end 2 kroner.

Værst ser det ud mellem kl. 19 pg 20, hvor en kW-time vil koste 3,49 kroner - altså mere end 200 procent mere end prisen fra midnat og frem til sidst på eftermiddagen

Se prisen på din adresse

Ved at bruge pilen til højre for datoen i grafen herunder, kan du se udviklingen i priser time for time for både i dag og i morgen.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk. Priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Hvis du vil have den helt præcise elpris for netop din adresse, skal du indtaste din adresse i feltet øverst i grafen. Så vil du kunne se, at priserne ændrer sig, så de passer til lige netop det, du betaler.