Kørelærer: Sådan varmer du bilen på under et minut

Forbrug

26/09/2023

Kilde: TikTok @drivewithkruzee
Kilde: TikTok @drivewithkruzee

Skrevet af Emil B.

Som nætterne bliver længere og vejret koldere, har en bruger på de sociale medier afsløret en hurtig måde at opvarme bilens interiør. Og dette trick kan øge temperaturen på under et minut.

Køreskolen Kruzee deler regelmæssigt informative videoer på deres TikTok-side for at hjælpe seerne med at føle sig komfortable og sikre bag rattet. Og i en af deres videoer rådgiver en kørelærer fra Kruzee seerne om en måde at bruge bilens varme- og airconditionssystem til at øge temperaturen på den hurtigst mulige måde.

Kørelæreren forklarede: "Den hurtigste måde at varme din bil op på. Tænd for din tænding uden at starte motoren, og efter fem sekunder skal du starte din bil. Lad dit køretøj køre i tomgang i 30 sekunder, ikke mere, og start derefter din kørsel og tænd for din luft. Du bør føle varm luft på dette tidspunkt."

I videoen stiger instruktøren ind i deres bil og tager et par sekunder, før han starter motoren på deres bil. I løbet af denne tid tænder han bilens defroster og lader den køre i 30 sekunder, inden han begynder at køre.

Mange bilspecialister anbefaler også, at bilister altid skal køre langsommere de første 15 minutter af rejsen for at undgå at belaste motoren. Han rådede dog også bilister til aldrig at lade motoren på deres køretøj køre i et lukket rum som i en garage.

Kørelæreren tilføjede derefter, at den bedste måde for bilister at blive varm på i bilen er ved at sikre, at luften strømmer gennem de rigtige ventilationsåbninger: "Under din kørsel skal du pege den varme luft mod brystområdet, det vil hjælpe din krop med at blive hurtigt opvarmet. Når du er varm, skal du pege varmen mod dine fødder, da varmen stiger. Bliv varm!"

Positiv tilbagemeldinger

Mens nogle seere var skeptiske over for, om tricket ville fungere i de koldeste klimaer, roste mange seere instruktøren for tipset.

En bilist skrev: "Jeg begynder først at føle varmen, når jeg ankommer efter en to timers tur."

En anden jokede: "Hvorfor så jeg denne video og tænkte, at han ville vise os en tryllekunst?"