3 skjulte funktioner på Facebook, som du sikkert ikke udnytter

Forbrug

31/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Man kan altid lære noget nyt!

Facebook er fuld af skjulte funktioner - så sørg for, at du ikke går glip af noget.

Her får du nemlig tre dele af det populære sociale netværk, du måske aldrig har lagt mærke til.

Manglende beskeder

Forhåbentlig er din primære Facebook Messenger-indbakke fuld af nyttige og relevante tekster fra folk, du kender. Men ikke alle er klar over, at der faktisk er to indbakker.

Først skal du åbne din Facebook Messenger-app.

Tryk nu på hamburgermenuen (de tre linjer) øverst til venstre på skærmen. Tryk derefter på fanen, der siger Beskedanmodninger.

Her kan du finde beskeder fra folk, som Facebook ikke er sikker på, du kender.

Hvis du har haft Facebook i et stykke tid, har du sandsynligvis fået et par beskeder herinde.

Hvis du nu ser øverst på siden, vil du også se fanen Spam. Klik på den, og du kan blive præsenteret for endnu mærkeligere beskeder. Det er her, Facebook dumper mistænkelige, mærkelige eller spammeddelelser, som sandsynligvis ikke bør læses.

Du kan slette dem uden nogensinde at klikke på dem bare ved at trykke på Rediger i øverste højre hjørne, vælge et par stykker, der skal fjernes, og derefter trykke på Slet.

Der er nogle fordele ved at have nogle beskeder dukket op i disse skjulte indbakker.

  • For det første betyder det, at din primære indbakke ikke er tilstoppet med anmodninger eller spam

  • For det andet kan afsendere ikke ringe til dig, se din aktive status eller når du har læst beskeden, medmindre du svarer

Det er vigtigt, da du kan undersøge en besked og afsenderen, før du fortæller dem, at du har set deres tekst - og hvis du vælger at ignorere det, vil de aldrig vide, at du læser det..

Dvælende anmodninger

Facebook har en "afvis"-liste, der afslører alle de personer, du har sendt venneanmodninger til.

Det er nemt at glemme, hvem du har sendt venneanmodninger til gennem årene, og du glemmer sikkert de fleste af anmodningerne efter et par dage. Du har dog stadig muligheden for at finde frem til alle de ansøgninger, du har sendt gennem årene

Det er muligt, at "fven/fjende" ikke bruger Facebook særligt meget, men det kan også være, at de stille og roligt har afvist dig af en ukendt årsag.

Heldigvis er det muligt at annullere disse længe ignorerede anmodninger, så du kan genvinde din værdighed. Eller du kan lade det blive hængende på deres konto som en konstant påmindelse om, at du forsøgte at nå ud - men i sidste ende blev afvist.

Du har to muligheder for at finde dine sendte venneanmodninger på Facebook:

Hvis du bruger computer

Det er nemt nok: Bare klik på dette link. Dette fører dig til en side med dine afventende venneanmodninger.

Du kan derefter klikke på Vis sendte anmodninger øverst til venstre for alle de anmodninger, du har sendt.

Hvis du bruger en telefon/tablet

Gå til din Facebook-app, og gå derefter ind i menuen. Gå nu til Venner og tryk på Se alle øverst til højre.

Tag derefter et kig på dine afventende venneanmodninger (det er dem, du skal besvare!). Klik derefter på de tre prikker, og du får en pop-up, der siger Vis sendte anmodninger.

Klik på det, og du vil være i stand til at se alle de ignorerede anmodninger, du har sendt ud gennem årene. Så kan du ellers bare gå i gang med at slette dem

Forbundne apps

I årenes løb er det muligt, at du har logget på apps og spil med din Facebook-konto. Du har muligvis også knyttet din Facebook-konto til disse apps, websites og spil.

Disse apps kan få adgang til oplysninger om dig, og nogle af dem kan være personlige. At udlevere for mange oplysninger kan vise sig at være dyrt i forhold til privatlivets fred.

Heldigvis er det muligt at tjekke, hvilke apps der er forbundet til din Facebook-konto, og du kan også tage kontrollen tilbage og redigere dine indstillinger for disse apps – eller endda stoppe adgangen helt.

Hvis du har profiloplysninger, der er offentlige, kan disse tilgås til enhver tid. Men der vil være nogle private oplysninger, som du måske har valgt (og siden har glemt) at dele med en app.

  • Start Facebook, og klik derefter på dit profilbillede i øverste højre hjørne.

  • Vælg Indstillinger og privatliv, og klik derefter på Indstillinger.

  • Vælg derefter Apps og websteder i venstre side.

"Herfra kan du se apps, hjemmesider og spil, der er aktive, eller som er udløbet eller blevet fjernet fra din konto," forklarer Facebook.

"Du kan opdatere de oplysninger, du deler med dem, som kan se, at du bruger appen eller webstedet og notifikationer, du modtager."

Du kan klikke på Vis og rediger ud for en app for at se og redigere dens indstillinger.

Og du kan trykke på Forny for at genaktivere adgang til et udløbet spil.

Du kan til enhver tid fjerne adgangen med knappen Fjern.