Ekspert advarer: Opdatér dit fjernsyn med det samme, hvis det er af dette mærke

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det har vist sig at være særligt sårbart i forhold til hackerangreb!

Den teknologiske udvikling bevæger sig med hastige skridt, og det samme gør sikkerhedsrisikoen ved smart-tv's, som er steget betydeligt.

I den forbindelse er det nu kommet frem, at tusindvis af LG-fjernsyn er sårbare over for cyberangreb.

Problemet skyldes en række sikkerhedsfejl, som giver hackere mulighed for at infiltrere tv-apparaterne, hvis de er tilsluttet internettet.

Så hvis man har et tv fra LG, så gælder det om at få opdateret det i en hulens fart.

Det skriver Ekstra Bladet.

Derfor er det så alvorligt

Leif Andersen fra Eset Nordic understreger alvoren i situationen og anbefaler alle LG-tv-ejere at opdatere deres fjernsyn omgående:

"Når det ikke nævnes, hvilke tv-modeller der er tale om, skal man hellere tjekke en gang for meget end en gang for lidt", lyder hans opfordring.

Denne fejl blev opdaget for første gang den 1. november 2023, men det har taget LG næsten fem måneder at udvikle og udrulle en opdatering, der retter den.

Giver hackere adgang til andet end bare tv

Sikkerhedshullerne i LG's fjernsyn er særligt kritiske, da de kan give hackere adgang ikke kun til tv'et, men også til andre enheder på samme netværk.

Leif Andersen forklarer til Ekstra Bladet, at fjernsyn ikke er specielt interessant for kriminelle, men det ændrer ikke på, at de med fjernsynet får adgang til en lille computer, som sidder inde i selve fjernsynet. Den kan de kriminelle så bruge til at skaffe sig adgang til andre enheder i dit hjem.

Han advarer derefter mod at bruge 'Universal Plug and Play' (UPnP), som er en netværksfunktion, der bruges til at forbinde enheder automatisk.

Selvom den øger bekvemmeligheden at have den slået til, øger den også risikoen for at blive hacket, hvorfor du bør overveje at slå funktionen fra.