Eksperter advarer om nyt COVID-19-symptom hos børn

corona

01/5/23 | 09:26

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Øjenbetændelse er et nyt symptom på COVID-19. Særligt har børn med sygdommen nu større risiko for at udvikle øjenbetændelse.

Selvom COVID-19 ikke er højest på dagsordenen mere, så udvikler sygdommen sig stadig. Nu advarer flere eksperter om, at børn med COVID-19 har en højere risiko for øjenbetændelse

Udvikling skyldes, at coronavirus fortsætter med at udvikle sig, jo mere det spredes.

"Det fortsætter med at tilpasse sig og blive bedre til at inficere, fordi det er sådan, det overlever i verden," forklarer Dr. Aileen Marty, der er ekspert i infektionssygdomme ved Florida International University.

Øjenbetændelse er en helt almindelig sygdom, der normalt skyldes en infektion, irritation eller allergisk reaktion i øjet. Symptomerne er kendetegnet ved røde, hævede og kløende øjne, samt klæbrig eller tårefyldt udflåd.

Det er nu blevet kendt, at øjenbetændelse også kan være en indikator for COVID-19.

Eksperterne har knyttet øjenbetændelse-symptomet til en ny mutation af COVID-19, kendt som Arcturus.

Arcturus er en mutation af Omicron-varianten.

Omicron-varianten har udviklet sig siden 2021, og den fortsætter med at mutere og sprede sig i samfundet.

Omicorn er meget smitsom, men reagerer umiddelbart på de eksisterende vacciner. Selvom Arcturus ikke på stående fod er en stor bekymring endnu, udgør det alligevel en risiko for personer med svagt immunforsvar. Ligesom børn med COVID-19, nu står over for en højere risiko for øjenbetændelse.