Derfor bør du undgå kaffe, før du skal køre i bil og andre tips til sikker julekørsel

Bil og motor

10/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Det er julesæson, og for mange betyder det mere tid bag rattet. Derfor har bilekspert delt en håndfuld tips til at hjælpe førere med at forblive vågne, mens de kører.

Varebilsforsikringsselskabet Zego har tilbudt råd om, hvordan de kan bevare koncentrationen bag rattet for at undgå ulykker.

Da julen nærmer sig, er mange indstillet på at tilbringe mere tid på vejene, da de køber gaver og besøger deres kære, hvilket kan føre til træthed.

Sten Saar, administrerende direktør for Zego, bemærkede, at tipsene er vigtige for alle – især i vintermånederne.

Først anbefalede Zego, at bilister altid bør forsøge at få den bedste nattesøvn muligt inden deres køretur, specielt hvis de skal afsted tidligt om morgenen.

Mens virksomheden havde forståelse for, at arbejdsskemaer kan påvirke, hvornår førere kan hvile, påpegede de, at en god nattesøvn er afgørende for at forblive vågen bag rattet.

Bilister, der begynder at føle sig trætte under kørslen, anbefales at holde ind på den nærmeste servicestation og tage en 20 minutters lur.

Zego rådede også folk til at være opmærksomme på, hvad de spiser, især på koldere dage.

Når temperaturen falder, er bilister mindre tilbøjelige til at bemærke, når de er tørstige, hvilket gør det vigtigt at drikke masser af vand, inden de tager afsted.

Imidlertid blev bilister rådet til at undgå at indtage noget, der indeholder koffein op til to timer før afgang, da drikke som kaffe bruger store mængder energi i et meget hurtigt tempo.

Endelig fremhævede virksomheden også, at bilister kan købe enheder, der sporer deres grad af vågenhed bag rattet.

Allerede installeret i nogle af de nyeste modeller, overvåger disse systemer, hvor føreren kigger hen, og advarer dem, hvis de ser ud til at være distraherede.

Mange moderne biler har også vognbaneafgangs advarsel, der hjælper med at undgå distraherede bilister fra at utilsigtet at skifte bane.

Kilde: Express.