Lille ændring, stor effekt: En enkelt opgave kan spare dig 10 procent i benzinforbrug

Bil og motor

08/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kan blive tusindvis af kroner i løbet af et år!

Motoreksperter har afsløret, hvordan bilister kan spare hundredevis af kroner på få minutter denne vinter med en hurtig løsning for brændstoføkonomi.

Tricket kan ifølge dem mindske brændstofforbruget med op til 10 procent, hvilket giver bilister mulighed for at køre længere for færre penge.

Det virker måske som så lille en ting, at det umuligt at kan gøre så stor en forskel, men ifølge holdet hos ATS Euromaster (en britisk kæde, der specialiserer sig i bildæk) kan det at fjerne snavs og skidt fra bilen mindske luftmodstanden og gøre bilen mere aerodynamisk.

Og hvis du for eksempel kører til og fra arbejde 4 dage om ugen, kan det hurtigt blive over 200 bilture på et år, når vi medregner ture, der ikke er arbejdsrelaterede.

Spredt ud over et år kan det altså give store besparelser at sørge for at vaske din bil grundigt og regelmæssigt.

Selvfølgelig skal der samle sig en del snavs, før dette ville være tilfældet, men ved at holde din bil ren kan du stadig opnå store besparelser.

Det skriver The Sun.

Pas på med timingen

Men inden, du skynder dig ned til din lokale vaskehal, eller aflyser weekendens aftaler for i stedet at give din bil en grundig rengøring, er der noget andet, du skal tænke over.

For ja, en bil har godt af at blive vasket, og det kan så åbenbart også spare os penge i det lange løb.

Men vinteren bringer nogle bestemte udfordringer med sig, som du skal være meget opmærksom på, når du vil vaske din bil.

Faktisk er der simpelthen tidspunkter, hvor du helt bør holde dig fra at give din bil en rengøring. Det kan du læse meget mere om i denne artikel.

Og når du har læst den, vil det måske også give mere mening, at der kører ret mange beskidte biler rundt på vejene i disse dage ...