Taget med 1 kilo narko i lufthavnen - du gætter aldrig, hvor hun havde skjult det

112

31/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det var alligevel noget af en fangst!

I en kontrol i Københavns Lufthavn lørdag d. 18. august 2023 fandt toldere 1 kilo narkotika inde i kroppen på en kvinde.

På baggrund af en konkret risikoprofil var kvinden blev taget ud til kontrol ved gaten. Kvinden havde forklaret tolderne, at hun skulle på ferie i Danmark, men kunne ikke fortælle yderligere om sin tur.

Kvinden blev derfor fulgt til kontrolområdet, hvor hendes bagage blev scannet og kontrolleret. Tolderne bad om samtykke til at scanne kvinden indvortes, hvorefter de på scanningsbilledet kunne se, at kvinden havde slugt mere end 80-100 kugler, der indeholdt sammenlagt et kilo narkotika.

Umiddelbart efter blev politiet tilkaldt og kvinden anholdt og hastekørt på hospitalet. Det skriver Toldstyrelsen i en pressemeddelelse.

Sker med jævne mellemrum

"Vi ser med jævne mellemrum sager med rejsende, der har slugt ulovlige stoffer. Her forhindrede vi en rejsende med forholdsvis store mængder narkotika i kroppen i at komme ind i Danmark. Vi stopper ikke alle rejsende, men bruger bl.a. data til at finde de rigtige at kontrollere. Det lykkedes vi godt med her," siger funktionsleder i Toldstyrelsens kontrolenhed i Københavns Lufthavn, Mette Helmundt, og tilføjer:

"Toldstyrelsen ser med stor alvor på disse sager, da det er en meget farlig måde at smugle narkotika på. Hvis der går hul på en af de slugte kugler, kan det være forbundet med akut livsfare."

Toldstyrelsen finder generelt narkotika i både flydende og i fast form i alle typer varer og transportmidler, fra rejsende i lufthavne til containere på anløbne skibe i havne og i postpakker i landets postcentre. De seneste tal på narkotikaområdet viser, at Toldstyrelsen tilbageholdte 1,5 ton narkotika i 2022.

Toldstyrelsen har overdraget sagen til Københavns Politi for videre efterforskning herunder afklaring af det specifikke narkotikum.