Regeringen spiller ud: Det skal give dobbelt straf i bestemte zoner

112

06/09/2023

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Skrevet af J. Bøgen

Forslaget kommer efter skuddrabet i Pusher Street.

Lørdag d. 26. august blev der affyret en række skud i Pusher Street på Christiania.

En 30-årig mand endte med at miste livet, og fire andre blevet såret.

Siden har christianitterne besluttet, at Pusher Street skal lukkes, og det er politikerne enige i. Det har imidlertid lange udsigter, da det er en større aktion, der skal sættes i værk, da tidligere rydninger af den famøse gade ikke har ført en varig løsning med sig.

Tidligere denne uge var Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen, ude og opfordre både danskere og turister til at lade være med at handle i Pusher Street, og hvis opfordringen fra overborgmesteren ikke var nok, har hashglade danskere nu fået et ekstra incitament.

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) har nemlig på et pressemøde her til morgen præsenteret et forslag, der skal give poltiiet mulighed for at oprette skærpede strafzoner på Christiania.

Det betyder i praksis, at straffen og handel og besiddelse af ulovlige stoffer vil kunne blive fordbolet, hvis det sker i zonen. For eksempel vil en bøde for besiddelse af hash allerede blive fordoblet ved første forseelse.

Ved anden forseelse i den skærpede strafzone, kan det resultere i fængselsstraf.

Bandepakke på vej

Pressemødet er i skrivende stund stadig i gang, og derfor forventes der at komme reaktioner fra andre politikere senere på dagen.

Hummelgaard understreger dog på pressemødet, at forslaget om de skærpede strafzoner er blevet til efter dialog med politiet, ligesom han også fortæller, at der i næste uge vil komme et udspil til en såkaldte bandepakke, der skal hjælpe politiet med at bekæmpe den organiserede kriminalitet.

Justitsministeren siger, at målet stadig er, at Pusher Street skal lukkes permanent.

En 28-årig og en 18-årig mand er varetægtsfængslet for drabet i Pusher Street.