Skrev dødstrusler mod SSI: Her er hans straf

112

05/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Man skal passe på med, hvad man skriver på de sociale medier ...

40-årig dømt for dødstrusler mod SSI: Her er hans straf

POLITI

05/09/2023 15:59

Jens Asbjørn Bøgen

Man skal passe på med, hvad man skriver på de sociale medier ...

Bølgerne gik højt under coronapandemien.

Krisesituationen fik danskerne til at have følelserne uden på tøjet, og det er endda gået så vidt, at der er blevet sendt dødstrusler til både offentlige repræsentanter og eksperter, der har udtalt sig om både coronavirussen og vaccinen.

En 40-årig mand må imidlertid sande, at ens udtalelser har det med at indhendte en - også selvom, de er blevet skrevet på de sociale medier.

D. 15. juni 2022 skrev den 40-årige mand nemlig en kommentar til et opslag fra SSI, der var blevet lagt på det sociale medier X, dengang kendt som Twitter.

Og man kan roligt sige, at ordlyden var alt andet end forsonlig.

"I kommer til at brænde"

Manden skrev nemlig:

”Vaccinen er testet og sikker!! Fuck, I kommer til at brænde i helvede, efter VI har hængt og skudt jer.”

I retten i Nykøbing Falster har manden forklaret, at han brugte en såkaldt 'shit-post-profil', som han havde oprettet for at "skabe lidt røre i vandene".

Han erkendte dog også i retten, at det var helt åndssvagt at skrive, og at der, efter hans eget udsagn, var sprunget en sikring.

Årsagen til det vrede digitale udbrud skal findes i, at han følge sig tvunget til at få coronavaccinen.

Men uanset baggrunden for vreden, og om der faktisk var sprunget en sikring på øverste etage, nåede retten frem til, at kommentaren "var egnet til hos medarbejderne i Statens Serum Institut at fremkalde frygt for deres liv, helbred eller velfærd”.

Manden blev dømt efter straffelovens § 119, og han endte med at få en dom på 30 dages betinget fængsel Det skriver fagbladet Journalisten.