Politiet med opfordring til danskerne: Lad os få adgang til jeres overvågningskameraer

112

28/3/23 | 10:44

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det er til stor hjælp når privatpersoner registrere deres overvågningskameraer ved politiet.

I Danmark er det sådan at alle virksomheder, myndigheder eller foreninger har pligt til at registrere deres overvågningskameraer. Det gælder dog ikke privatpersoner.

Alligevel vil politiet gerne have danskerne til at registrere kameraerne ved politiet, så de kan bruge dem.

Det skriver Midt- og Vestsjællands politi.

Steget med 237 kameraer på et år

Antallet af private overvågningskameraer, der er registrerede i politiets kameraregister, fortsætter med at vokse, og det ønsker politiet at det skal fortsætte med.

Lige nu er der i Midt- og Vestsjællands Politis område registreret 2880 steder med kameraer i politikredsen. Det skal ses i forhold til de 2643 lokationer, der var registreret den 1. januar 2022.

”Det giver vores efterforskere mulighed for langt hurtigere at danne sig et overblik over, hvor der kan være kameraer, og hvordan vi kommer i kontakt med de ansvarlige. Hver gang, vi står med en alvorlig sag, hvor vi har brug for at indhente overvågning, så er det et nyttigt værktøj for os”, siger politikommissær Jonas Svitzer. 

Få det gjort

Derfor opfordrer Midt- og Vestsjællands Politi til, at både borgere og virksomheder, der endnu ikke har fået deres kameraer registret, sørger for at få det gjort nu. 

”Vi gennemgik sidste år manuelt en del af Ringsted for at se, hvor mange kameraer, vi kunne finde, som ikke var registrerede. Og det viste, at der stadigt er mange kameraer derude, som af den ene eller anden grund endnu ikke er tilmeldt registeret. Derfor opfordrer vi folk til at få det gjort”, siger Jonas Svitzer. 

Er man en virksomhed, myndighed eller forening, der har opsat kameraovervågning på steder, der benyttes til almindelig færdsel, så har man pligt til at registrere sit kamera i Politiets Kameraregister. Samtidigt opfordres civile borgere, der ikke er omfattet af registreringspligten, til også at gøre det samme. 

Du kan læse mere og registrere dit overvågningskamera her