37-årig gik til læge på grund af kløe: Nu planlægger hun sin egen begravelse

Generelle nyheder

28/03/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Maria K.

Det er vigtigt at gå til læge, hvis du har den mindste mistanke om, at noget er galt. Det ved de fleste, og nogen er bedre end andre til at praktisere det. Men diagnosen, som den midaldrende kvinden fik, da hun gik til læge, chokerer alle.

37 år. Mor til to børn, en søn på otte og en datter på tre. Kone til sin 39 årige mand. Hun er plejer for din autistiske søn og faren er IT-ingeniør. Det lyder som en kernefamilie, og hvad kan der gå galt her? 

En kløende fornemmelse i en knude under kravebenet. Det var, hvad der har vist sig at skulle ødelægge den ellers almindelige, velfungerende familie. 

En tur til lægen 

Normalt er det blandt andet symptomer som det følgende, der kan få kvinder til at gå til lægen;

  • En knude i et eller begge bryster

  • Ændringen i formen på det ene eller begge bryster

  • Ændring i følelsen eller fornemmelsen af huden på dine bryster, for eksempel rødme, udslæt eller rynker

  • Væske fra din brystvorte eller ændring af brystvorternes udseende 

Men kløe er åbenbart også et symptom, man skal være opmærksom på. For da Tiffany Ryan gik til læge med netop kløe under kravebenet, afslørede en biopsi og mammografi, at det var brystkræft.

En nedslående besked

Herefter fik hun operationen mastektomi, som betyder fjernelse af hele brystet. Men med både operation, kemoterapi og strålebehandling kunne ikke bremse den frygtelige sygdom i den 37-åriges krop. Kræften havde derimod spredt sig til både lunger og bækken, og mulighederne for at gøre hende kræftfri var sluppet op.

Hvad gør man så?

For Tiffany startede det med fornægtelse, og derfor bad hun om en ny vurdering af sit helbred, men svaret var det samme. Problemet var bare, at hun ikke har hverken smerter eller andre problemer, men hendes levetid er så begrænset. Det kan være svært at forstå.

Men nu tager hun sin sidste tid alvorligt - det betyder blandt andet, at der er planlagt ekstra meget tid sammen med familien, blandt andet en glamping ferie, der er en luksuriøs version af camping og en tur i en hytte, hvor det er kvalitetstid der er i højsædet.

Og så er hun ved at planlægge sin egen begravelse, så hendes mand ikke også efterlades med den svære opgave. Hun har blandt andet valgt en bedemand, som hun er tryg ved, et smukt sted i naturen til begravelsesceremonien og et helt særligt udseende til sin kiste; påskelilje-tema.