Kørte 100 km/t gennem by - men han kan ikke straffes

112

28/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er ikke hver dag, man hører om det ...

Hvis man kører 100 kilometer i timen igennem en by, betegnes det som vanvidsbilisme.

Det giver politiet mulighed for at beslaglægge bilen med henblik på konfiskation, ligesom føreren af bilen kan se fem til tre års ubetinget frakendelse af førerretten, konfiskation af køretøjet og 20 dages fængsel.

Men da en billist susede gennem Videbæk via Bredgade, var det ikke muligt for lovens lange arm at straffe føreren.

Årsag? Han havde begået en helt anden forbrydelse.

Under den kriminelle lavalder

Det var et vidne, der registrerede bilen med den særdeles høje hastighed og efterfølgende kontaktede politiet. Men da politiet fandt frem til bilen, fik de sig noget af en overraskelse, da de så, hvem der sag bag rattet.

Politiassistent ved lokalpolitiet i Ringkøbing Martin Bjerg fortæller nemlig, at bilisten var en 14-årig dreng fra Videbæk-området.

"Anmelderen havde fået et signalement af føreren samt nummerpladen, så politiet kørte ud til bilejerens adresse. På adressen stod bilen også," fortæller han til TV MidtVest.

Drengens forældre var eftersigende ikke hjemme, da politiet dukkede op ved hoveddøren, og derfor ringede betjentene til drengens mor. Efterfølgende blev den fartglade 14-årige kørt hjem til sine bedsteforældre.

Han påstod eftersigende, at det var en anden, der havde kørt bilen, men da anmelderens signalement passede perfekt på den 14-årige, følte betjentene sig sikre i sagen.

Men hvad gør man, når en vanvidsbilist er under den kriminelle lavalder på 15 år?

Han er stadig blevet sigtet, og desuden bliver kommunen underrettet.