Du må ikke ignorere den: Forsikringsselskab sender vigtig sms

112

22/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Du skal desuden reagere hurtigt - og faktisk er det ikke kun, hvis du modtager den, du bør følge instruktionerne.

Med en blæst stærk nok til at sende havemøbler på flyvetur, ringer alarmklokkerne hos Alm. Brand.

Forsikringsselskabet har udsendt en sms-advarsel til sine kunder i lyset af det varslede voldsomme vejr, der forventes at ramme Danmark i nat og fortsætte ind i fredag morgen.

"Har du altan eller gårdhave, så husk at sætte grill, havemøbler og krukker indenfor eller i læ," advarer selskabet, i et forsøg på at forhindre unødige skader og besvær for boligejerne.

Det skriver B.T.

Storm-varsel for stort set hele landet

Forholdsreglen kommer som reaktion på et lavtryk, der bevæger sig ind over landet fra vest. Med sig bringer det vindstød af en styrke, der ikke er set længe.

DMI, Danmarks Meteorologiske Institut, har ikke tøvet med at kategorisere det kommende vejr som kategori 1, hvilket betegner "voldsomt vejr", hvor TV 2 Vejret har varslet regulær storm i hele landet undtagen Bornholm.

Det er advarsler, der ikke bør tages let på.

"De seneste prognoser viser, at der ved den jyske vestkyst og i Kattegat-området en overgang vil komme middelvind af stormende kuling og vindstød af stormstyrke begyndende natten til fredag," forklarer Hans Peter Wandler, vagthavende meteorolog hos DMI.

Kan give udfordrende nat

Det pludselige vejrskifte lover ikke godt for de berørte områder, hvor borgerne opfordres til at sikre løse genstande og forberede sig på en urolig nat.

Selvom det værste af stormen ser ud til at koncentrere sig om vestkysten og Kattegat, er resten af Danmark langt fra ude af farezonen.

Der er uenighed mellem DMI og TV 2 Vejret i forhold til, hvor slemt det bliver i resten af landet, men uanset hvad er der god grund til at gøre sig klar - om ikke andet så for en sikkerheds skyld.