Drabet i Pusher Street - nu er der stort nyt

112

01/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Han sad allerede i fængsel for en anden forbrydelse.

På baggrund af en omfattende efterforskning kunne Københavns Politi torsdag formiddag anholde en 28-årig mand, som sigtes for drabet og drabsforsøgene i lørdags i Pusher Street på Christiania. Her blev en 30-årig mand dræbt, mens fire andre blev såret af skud

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

”Vi har lagt rigtigt mange kræfter i efterforskningen af det hensynsløse skyderi, der fandt sted i lørdags. Det omfattende arbejde har ført os frem til den 28-årige, som vi mistænker for at have skudt og dræbt den 30-årige og forsøgt at dræbe fire andre,” siger vicepolitiinspektør Knud Hvass, der er leder af Afdelingen for organiseret kriminalitet.

Anholdt i fængslet

Den anholdte er bandemedlem og tilhører en af de grupperinger, der aktuelt er i konflikt med en anden gruppering. Han blev anholdt i går i Vestre Fængsel, hvor han sad varetægtsfængslet, efter han i tirsdags blev fremstillet og sigtet for at have overtrådt et opholdsforbud.

Den 28-årige mand fremstilles fredag formiddag i dommervagten i Københavns Byret. Her vil han desuden blive sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 81a, som betyder, at fængselsstraffe i sager om bandekriminalitet kan blive fordoblet. Ved fredagens grundlovsforhør vil Københavns Politi begære lukkede døre.

I forvejen er en 18-årig mand varetægtsfængslet i sagen, og Københavns Politi fortsætter efterforskningen, da der fortsat ledes efter flere medgerningsmænd.