Brandfolk med advarsel til forældre: Tjek barnesædet

112

01/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Brandfolk fra Dudley Fire Station i Storbritannien har udsendt en presserende advarsel til forældre efter en hændelse, hvor de måtte redde en seks måneder gammel baby fra en låst bil.

En aktion for at redde en lille baby ud af en låst bil har nu fået brandfolkene ved Dudley Fire Station i Storbritannien til at komme med en generel advarsel til alle småbørnsforældre - i hvert fald, hvis de tager de små poder med i bilen.

Da brandfolkene fik reddet barnet ud af bilen, bemærkede de nemlig en alvorlig fejl ved monteringen af barnesædet.

Det var tydeligt for redningsholdet, at barnesædet ikke var korrekt monteret ved hjælp af Isofix-systemet. Isofix er et internationalt standardiseret system til montering af barnesæder i biler. Systemet låser barnesæderne fast i bilen automatisk ved hjælp af metalclips, der er placeret på bilens sæder.

Et Isofix-barnesæde monteres i de tilsvarende monteringspunkter i bilen, hvilket fjerner behovet for at bruge bilens sikkerhedssele.

En yderligere sikkerhedsforanstaltning bruges til at forhindre barnesædet i at vippe eller rotere i tilfælde af en ulykke. Isofix har været en standardfunktion i de fleste biler i de sidste to årtier.

Tilbyder en-til-en instruktioner

Efter at have bemærket fejlen delte Dudley Fire Station et billede af det forkert monterede barnesæde på Twitter med følgende besked:

"Vi reddede en 6 måneder gammel baby, der var låst inde i en bil i morges. Men vi bemærkede, at barnesædet ikke var korrekt monteret ved hjælp af Isofix-systemet. Hvis du er usikker eller har brug for hjælp til korrekt at montere dit barnesæde, skal du kontakte din lokale brandstation."

Denne hændelse understreger vigtigheden af korrekt at montere barnesæder for at sikre børns sikkerhed under kørsel. Forældre opfordres til regelmæssigt at tjekke monteringen af deres barnesæder og søge professionel hjælp, hvis de er usikre på monteringsprocessen.