Mor raser: Lærer nægtede søn "usund" mad

Virale historier

28/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Forælderen var chokeret over at høre, at hendes søns lærer 'skammede' ham på grund af en 'usund' genstand, hun havde inkluderet i hans 'velafbalancerede' frokost efter at have fundet den uåbnede snack sidst på dagen

Ellers sund madpakke

Moren har delt, hvad der skete, i et indlæg til TikTok som @ashy_anne_: "I går sendte jeg mit barn i skole med en lille individuelt indpakket skive kage, og den kom tilbage uspist, hvilket er meget overraskende, fordi er midt i en vokseperiode og spiser alt, hvad han kan se i øjeblikket."

Hun fortsætter: "Da jeg spurgte ham om det, sagde han, at vagtlæreren ved frokosttid ikke ville åbne det for ham, fordi det ikke er sundt."

Forståeligt nok blev Ashy ked af pædagogens svar. "Min søns madpakke er meget afbalanceret. Han får alt fra mejeriprodukter til frugt til sandwich til pålæg. Masser af udvalg og masser af variation. Vi tror i dette hus, at det er vores opgave som voksne at sørge for mad nok og variation til vores sønnens ernæringsmæssige behov kan blive opfyldt og give ham mulighed for at lytte til sin krop og træffe beslutninger i overensstemmelse hermed."

Kostkulturstyranniet

Hun var derfor stærkt uenig i lærerens tilgang. Da moren talte om sin søns kost, bemærkede moren: "Han har nogle gange lov til at få søde sager. Jeg ved, at nogle mennesker kalder dem godbidder eller hvad som helst, men vi kalder det bare mad her i huset. Vi tillægger ikke mad en moralsk værdi. Det er vores opgave som voksne at sørge for, at de får nok af de "rigtige fødevarer."

Hun tilføjer også, hvor snæversynet læreren har været: "Jeg er ret irriteret over, at en lærer, der hverken kender mig, min familie og knapt nok kender mit barn, har taget en beslutning om, hvad min søn må og ikke må spise ud fra sin egen kostkulturstyranni"

Ashy tilføjede: "Hvis min søn har spist sin skinke og sin ost og sin frugt og sin yoghurt og sin sandwich, kan han sagtens få den f****g kage, hvis han er sulten. Jeg tog beslutningen om at lægge den derinde for ham, og nu har jeg det virkelig dårligt, at denne lærer udskammede ham over for sine venner."

Hun har heldigvis fundet en løsning til at forhindre, at det samme sker igen: "Forresten jeg sendte det med ham i dag, og jeg efterlod det bare ikke i pakken. Jeg pakkede det ud, så det kunne spises kl. 9, hvis han vil."