Husker I, hvor velsmagende og saftig kartoffelgulaschen var i børnehaven? En kok, der i mange år har arbejdet i skolekøkkenet, har delt hemmeligheden bag denne populære ret med os, nøjagtigt efter den "skolekøkken" opskrift.
Det skriver Svetkreativity
Kartoffelgulasch er en af barndommens mest elskede supper. Den er velsmagende, tyk og mættende.
Det er vigtigt at sikre, at den er korrekt krydret, så den smager bedst.
Det skal du bruge:
Oksekød - 600 gram;
Kartofler - 1 kg;
Løg - 1 stk.;
Gulerod - 1 stk.;
Mel - 1 spiseskefuld;
Vegetabilsk olie - 1 spiseskefuld;
Stødt rød paprika - 1 spiseskefuld;
Salt efter smag;
Peber efter smag;
Laurbærblad.
Sådan gør du:
Start med at forberede kødet ved at skære det i små stykker. Tag derefter løg og gulerod, skyl dem, skræl dem og skær dem i ensartede tern. Tag en gryde, hæld vegetabilsk olie i og tilsæt grøntsagerne for at stege dem. Tilsæt derefter kød, rød paprika og vent, indtil kødet er brunet. Når det er færdigt, skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre i cirka 15 minutter i sin egen saft, indtil det er kogt ind. Rør lejlighedsvis.
Tilsæt derefter vand til gryden, så kødet er helt dækket, og kog videre under låg, indtil kødet er mørt. Husk, at oksekød normalt simrer i ca. 40 minutter, men det afhænger selvfølgelig af typen af kød. Krydr med salt og peber efter smag. Nu skal du tilsætte alle de skårne kartofler til gryden og hælde nok vand over dem, så de opløses i bouillonen. Læg låg på og lad dem simre, indtil kartoflerne er møre. Tilsæt laurbærbladene 15 minutter før endt simmering.
Rør kartoflerne. Tag lidt af bouillonen, lad den køle ned til stuetemperatur og tilsæt en teskefuld mel. Rør godt og hæld det tilbage i gryden med kartoflerne og kødet. Rør godt og bring det i kog. Nu er din kartoffelgulasch klar og klar til servering.
Hvis du har lyst, kan du vælge frisk brød som tilbehør, men da der er kartofler i gullaschen, er det ikke nødvendigt. Vi ønsker dig god appetit.